eggs.ca
Cât de des ar trebui să mâncăm ouă pentru a avea o inimă sănătoasă. Ouăle fac parte dintr-o dietă echilibrată, dar cât de mult pot fi consumate pentru a fi benefice pentru inimă și vasele de sânge? Pentru a reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare, este suficient să consumăm între unul și șase ouă pe săptămână.
La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Monash. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Nutrients.
La studiu au participat 8.756 de voluntari cu vârsta de peste 70 de ani, fără antecedente de boli cardiovasculare majore. Cercetătorii au analizat datele dietetice ale subiecților, acordând o atenție deosebită consumului de ouă. Rezultatele au arătat că riscul de deces din cauza bolilor de inimă a fost redus cu 29% la persoanele care au mâncat în mod regulat între unul și șase ouă pe săptămână.
CITEȘTE ȘI: Cine ar trebui să mănânce omletă: Persoanele care au cea mai mare nevoie de acest preparat
În plus, în rândul voluntarilor cu acest nivel de consum de ouă, mortalitatea generală a fost cu 17% mai scăzută în comparație cu cei care au exclus complet ouăle din dieta lor sau s-au limitat la unul sau două pe lună.
Potrivit oamenilor de știință, ouăle sunt considerate pe bună dreptate un produs sănătos. 100 de grame de ouă conțin aproximativ 13 grame de proteine, care sunt absorbite mai eficient decât alte proteine de origine animală sau vegetală. Ouăle conțin un spectru complet de aminoacizi esențiali, precum și vitamine și minerale – acid folic, vitaminele A, D, E, B12, biotină, seleniu, calciu și fosfor.
Cu toate acestea, experții remarcă faptul că consumul de ouă nu este singura modalitate de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Pentru a minimiza riscurile, este necesar, de asemenea, să includeți în dietă alimente pe bază de plante și să acordați atenție activității fizice.
Ouăle pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Proprietățile produsului:
Ouăle conțin cantitatea potrivită de tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă menține corpul în formă.
Ouăle sunt o sursă bună de vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul.
Sulful ajută la absorbția vitaminei B, la funcționarea normală a ficatului și la producerea de colagen și keratină. Biotina ajută la repararea vârfurilor subțiri și despicate, întărește unghiile și dă pielii o strălucire sănătoasă.
Proteinele din ouă ajută la menținerea și repararea mușchilor.
Ouăle conțin vitamine și minerale pentru funcționarea eficientă a creierului și a sistemului nervos.
CITEȘTE ȘI: Cum să faci ouă jumări la fel de bune ca cele din restaurant
Ouăle conțin toți nutrienții de care organismul are nevoie pentru a produce energie.
Vitamina A, vitamina B-12 și seleniul din ouă sunt esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos.