X

Cât de important este ginecologul pentru o femeie. Ştiaţi ce rol important are în viaţa copilului dumneavoastră?

Şi dacă nu ai vrea să ştii ceva despre cazul Andreei Bălan , tot nu ai cum. Televizoarele, presa online şi reţelele de socializare sunt pline şi fac un fel de live text pe situaţia artistei, ce-i drept, extrem de gravă.

În tot acest amalgam, în tot acest vârtej de informaţii şi de păreri pro, contra sau neutre, mi-a scăpat parcă ceva. Nu ştiu să fi citit pe undeva ceva despre ginecologul care i-a urmărit sarcina cântăreţei.

Mi-ar fi plăcut să ştiu, dar cu siguranţă că protocolul confidenţialităţii a fost singurul impediment în afla opinia medicului specialist.

Ca femeie şi mamă, ştiu un lucru, clar, fără niciun dubiu. Ginecologul face parte din viaţa ta, categoric, de aceea trebuie să îl alegi cu grijă.

Citeşte şi: Pesticidele, otrava din fructele și legumele noastre. VEZI care au conținutul cel mai mare

Alege-l pe cel  cu care rezonezi

Vizita la ginecolog este una dintre cel mai neplăcute pentru orice femeie care a existat vreodată pe Terra. De aceea, aş vrea să personalizez puţin şi să povestesc din experienţa mea.

La 39 de ani, când am primit minunatul dar care este fiica mea, mergeam deja la o reputată doctoriţă, la care ajunsesem cu greu, la recomandarea unei prietene, medic şi colegă cu doamna respectivă. Totul minunat spre excelent, doar că era programul full. Când am sunat să insist pentru o programare de urgenţă, am aflat că ar fi trebuit să aştept…cam o lună.

A fost un moment de furie şi am zis stop. Am răsfoit Internetul, citind, săpând, apoi am hotărât să merg totuşi la cineva. Pentru început. Ei bine, după vizita la medicul Gheorghe Gică mi-am dat seama că a fost vorba de soartă. Aşa trebuia să fie pentru ca totul să iasă bine. Profesionist, competent şi, ceva ce e foarte important, uman. Se vedea că omului îi pasă.

Sfaturi de urmat

Eu am dus perfect de la început până la sfârşit o sarcină dificilă, la o vârstă nu tocmai fragedă. Şi am un copil minunat şi sănătos, deşi nu puţine au fost momente în care am plâns în cabinetul medicului sau m-a cuprins teama.

La 7 luni, fetiţa mea avea cordonul omblical înfăşurat de două ori în jurul gâtului şi în mintea mea venea practic apocalipsa. Domnul doctor mi-a explicat însă pe înţelesul meu, cu răbdare, ce se întâmplă şi când ar trebui să-mi fac griji. De aceea, doamnelor şi domnişoarelor, cel mai important este ca să mergeţi la ginecolog cu încredere.

Lăsaţi site-urile, forumurile, tv-urile şi specialiştii de buzunar. Alegeţi-vă un medic care să aibă disponibilitate, empatic, pentru că el va face parte din viaţa dumneavoastră, vreţi sau nu.

La pomul lăudat…

Da. Exact aşa. La pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Adică la ginecologi reputaţi şi mega-popularizaţi, foarte buni, de altfel, trebuie să ştiţi că veţi ajunge greu. Nu cu fişa, ci fizic. Pentru că un medic foarte bun are agenda încărcată că doar e bun.

Nu mai spun că geniile au şi toane. Nu zic că al meu nu e vreun fel de Dumnezeu mai tânăr, aşa, şi cu ochelari şi alură de Hollywood, doar că toanele domnului doctor sunt de genul mai spune o snoavă, o glumiţă, mai o dojană prietenească.

Gândiţi-vă de 10 ori şi alegeţi o singură dată. Şi să o faceţi bine, pentru că sănătatea dumneavoastră în sarcină şi, implicit, sănătatea copilului din burtă depinde foarte mult de el. Vitaminele, ecografiile, recomandările, toate au rol capital în formarea pruncului dumneavoatră.

Citeşte şi: Tipare diferite de creștere la sugari, în funcție de tipul de proteine consumate / STUDIU

Confortul psihic e obligatoriu

Cum spune medicul Gheorghe Gică, monitorizarea corectă a sarcinii are un rol definitoriu în aducerea pe lume a unui copil sănătos.

În plus, confortul psihic…. Este atât de important, chiar dacă puţină lume pune accent pe asta. În primul rând, nu poţi să mergi cu reţinere. cu ruşine sau să îi ascunzi ginecologului ceva. Vreodată. Poate că poţi să îi mai ascunzi soţului sau să omiţi ceva la spovedanie, dar ginecologului, nimic niciodată.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro