Foto: Pinterest.com
Gimnastica si masajul sunt unele dintre cele mai distractive forme terapeutice, facand astfel primii pasi spre socializare, fiind un mijloc placut de comunicare si relationare cu bebelusul.
Este incontestabil faptul ca aceste doua activitati influenteaza pozitiv cresterea si dezvoltarea celui mic, nefiind vorba doar de a-i crea senzatii de placere, de caldura sau de ocrotire.
Un ritual zilnic al masajului, pe langa faptul ca ajuta la intarirea legaturii emotionale cu parintele, contribuie la dezvoltarea neuro-psiho-motorie normala a bebelusului.
HOROSCOPUL PĂRINȚILOR: Cum îţi îngrijeşti copilul în funcţie de zodie
Ai probleme cu copilul? Iată cinci sfaturi care te vor ajuta garantat
Sfaturi utile ale specialiştilor: Cum îţi poţi prelungi viaţa
Beneficiile acestei activitati sunt multiple. Pe langa faptul ca este un mod de relaxare pentru copil, care il face sa se simta iubit si protejat, ajuta la intarirea sanatatii, la stimularea cresterii si dezvoltarii atat fizice cat si psihice a copilului, pana la reducerea starii de disconfort al copilului.
CITEȘTE ȘI: Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI
In timpul masajului sistemul digestiv al bebelusului este stimulat, lucru benefic in special cand copilul are colici.
Asociat cu exercitiile fizice executate in apa, masajul fortifica musculatura, stiut fiind si efectul exercitiului fizic asupra dezvoltarii masei osoase, facandu-l capabil sa faca fata solicitarilor ulterioare, potrivit Garbo.ro.
Cum se distrează o mămică pe Instagram! Vezi cu CE îşi „îmbracă“ fetiţa
Mutaţiile genetice care îţi pot da superputeri / STUDIU
Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE
Copilul isi va tine capul drept, isi va controla mai bine miscarile si va avea un tonus mai bun.
Masajul si gimnastica la bebelusi ajuta la intarirea sistemului imunitar al sugarilor, scurtand evolutia unor boli si reducand efectele neplacute.
Iata mai jos un video care va poate ajuta:
Programul de gimnastica si masaj trebuie realizat cu o jumatate de ora inainte sau dupa alaptare, cand micutul este vioi, dar linistit si ar trebui sa dureze 40-45 de minute, in functie de disponibilitatea copilasului.
Este important ca parintii sa fie cat mai apropiati de copiii lor, oferindu-le afectiune inca de la nastere, iar masajul este una dintre metodele prin care copilul simte dragostea celor care-l ingrijesc.
Dieta sănătoasă se formează încă din copilărie
Dormi des pe PARTEA DREAPTĂ? Vezi ce implicații asupra sănătății tale are acest obicei
Bebelusii se odihnesc MULT MAI BINE dacă NU dorm cu părinții / STUDIU
Masajul si gimnastica pentru sugari ar trebui invatat de toti parintii inca din timpul perioadei de gestatie sau in maternitate si intr-adevar, se remarca dorinta parintilor de a cunoste cat mai multe despre aceste activitati.