Uneori vârsta este doar un număr, iar alteori e o prăpastie între partenerii de cuplu. Chiar nu aveți niciun prieten care să vă povestească ”cât de bine îi e lângă mai tânăra lui iubită”? Sau vreo prietenă care ”trăiește ceva special lângă mai tânărul consort”, plângându-se în același timp că diferența de vârstă vine cu multe provocări, în special stereotipurile sociale, lucru care-i creează dubii privind viitorul relației.
Printre aceste cupluri, circulă o regulă matematică, mai degrabă ca formulă de încurajare: jumătate din vârsta pe care o ai, la care adaugi șapte ani. Asta înseamnă că, dacă ai 40 de ani, partenerul ar trebui să aibă cel puțin 27. Când vei împlini 50, el/ea va avea 37, iar când tu vei atinge 58, el/ea va ajunge la 45, pe ideea că, pe măsură ce înaintezi în vârstă, diferența pare să se reducă și să nu mai conteze.
Rămân însă unele diferențe fiindcă, atunci când te îndrăgostești (se întâmplă și în cazul partenerilor de vârste apropiate), nu alegi întotdeauna persoana potrivită.
Semnele care îți arată că NU trebuie să refolosești o sticlă de plastic
Ce spune CULOAREA PĂRULUI tău despre CÂT de bună ești în pat
Metodele prin care puteți arde MAI MULTE CALORII zilnic
Diferența devine mare doar dacă aduce divergențe în cuplu. Iar când e semnificativă, relația devine imposibilă din cauza problemelor ce pot apărea în ciuda sentimentelor profunde ale celor doi.
Astfel, o prăpastie de o generație ar fi un impediment dacă îți dorești copii, iar partenerul nu e prea aproape să te ajute să-l crești. O altă mare provocare ar putea să apară din cauza diferențelor de stil de viață – dacă unul din parteneri are deja o carieră solidă și se grăbește să treacă la nivelul următor, nu va fi pe aceeași lungime de undă cu jumătatea care încă locuiește cu părinții.
Vârsta nu dictează nivelul de energie, dar e firesc ca partenerul tânăr să fie mai dinamic. De aceea, ar putea să apară divergențe dacă unul vrea să meargă pe munte, iar celălalt abia urcă treptele, potrivit site-ului zoosk.com.
Cu cât îmbătrânești, cu atât bolile sunt mai firești. Dacă partenerul tău e în vârstă, statistica arată că el va avea mai multe probleme de sănătate decât tine. Diferențe culturale. Ați avut copilăria în perioade diferite, iar amintirile sunt la fel. Tu poate că erai îndrăgostită lulea pe o melodie pe care el a dansat când s-a căsătorit prima oară.
Alimentele care dăunează GRAV inimii: Ce ne INTERZIC medicii
Ce CUVINTE își adresează zilnic, INVOLUNTAR, cuplurile FERICITE
Anul 2018 va fi unul de CALVAR pentru aceste 3 zodii!
Indiferent cât de solidă e relația, se vor găsi unii să comenteze, iar adesea multe cupluri nu rezistă presiunilor sociale. Explicați-le celor apropiați că iubiți persoana, nu vârsta ei. Nu intrați în conflicte cu cei care fac diverse remarce și răspundeți-le politicos, ca să nu dați prilej unor discuții ulterioare legate de vârstă.
Iubirea nu are vârstă, dar, dacă până acum ai avut relații doar cu parteneri din alte generații, poate că vrei să afli motivele din spatele acestei înclinații. Potrivit psihologilor, cei care-și doresc parteneri mai în vârstă caută modelul parental și pun în plan secund romantismul. Totodată, sunt nesiguri și vor să se simtă mereu sub o aripă protectoare.
Care este ”CEA MAI PERICULOASĂ” vârstă pentru cuplurile căsătorite / STUDIU
Lucrurile pe care GINECOLOGUL tău ar dori să NU le mai faci
Cum poți schimba percepția celorlați despre tine, în funcție de COAFURĂ / STUDIU
Dacă însă ești de partea cealaltă a baricadei, cauți ca partenerul (partenera) să fie mai tânăr(ă) fiindcă îți dorești să te aprecieze, să-ți laude experiența. Nu sunt perspective greșite, sunt de părere psihologii. Sfatul e să nu te concentrezi prea tare asupra diferenței de vârstă, fiindcă asta te împiedică să construiești relația dorită. Practic, dacă pui pe seama acestei diferențe orice neînțelegere cu partenerul, amândoi vă veți simțiți neînțeleși.
Totodată, dacă îi tot spui că vârsta nu contează, partenerul va considera că diferența de ani chiar e o problemă pentru tine și, de ce nu, exact ea te ține lângă el. Tocmai de aceea e important să nu lași diferența de vârstă să pună stăpânire pe relația voastră. E adevărat că diferența de vârstă nu-i doar în mintea ta, așa cum se spune, ci este ce o faci să pară, un lucru care ar putea avea efecte importante asupra relației și merită luată în serios, ca să înțelegi ce trebuie îmbunătățit în cuplul vostru.
Care este ”CEA MAI PERICULOASĂ” vârstă pentru cuplurile căsătorite / STUDIU
Lucrurile pe care GINECOLOGUL tău ar dori să NU le mai faci
De ce trebuie să consumăm NEAPĂRAT bere: Cum ne ajută la sănătate
Poate nu aveți aceleași opinii politice sau înțelegeți diferit anumite evenimente care l-au influențat pe partener, dar puteți să reduceți diferența încercând să acceptați punctul de vedere al celuilalt. În fond, e un prilej să învățați să trăiți în armonie. Iată câteva sfaturi:
Dacă tu ești jumătatea mai în vârstă, ferește-te de atitudinea de genul „eu am trecut prin asta, am mai făcut asta“. Poate ai mai multă experiență, dar asta nu înseamnă că știi totul despre situația în care se află în acel moment partenerul tău.
Îi oferi astfel partenerului ocazia să împărtășească din interesele specifice vârstei lui. Acceptați experiențele diferite! Vorbiți despre ele, despre preferințele muzicale, amintirile din perioada școlii și fiți deschiși la trăirile culturale al celuilalt, chiar dacă nu le împărtășiți.
Invenție REVOLUȚIONARĂ: guma de mestecat care DETECTEAZĂ cancerul
Condimentul INTERZIS cardiacilor: Ce păţim dacă mâncăm prea mult hrean
Cum știi că ți-ai ales partenerul PERFECT
Puteți face asta doar dacă discutați deschis despre planurile voastre. Dacă partenera are puțin peste 20 de ani, asta nu înseamnă neapărat că vrea să stea numai în cluburi.
Tendința asta apare fiindcă vrei să eviți gura lumii. E cumva normal la începutul relației, când nu ești încă sigură că va merge, dar mai târziu nu ezita să te afișezi cu el! Cei care țin la tine vor vedea că el te face fericită și îl vor aprecia pentru ceea ce este. Diferența de vârstă nu-i doar în mintea ta, așa cum se spune, ci este ce o faci să pară, un lucru care ar putea avea efecte importante asupra relației.