O alimentație corectă presupune nu numai includerea fructelor și legumelor în alimentație, ci și excluderea zahărului sau cel puțin limitarea consumului acestuia. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), fiecare persoană nu ar trebui să consume mai mult de 50 de grame de zahăr pe zi.
Toată lumea a auzit expresia că zahărul este otrava albă. Consumul său provoacă apariția unor probleme grave de sănătate, printre care diabetul, obezitatea, distonia vegetativă etc. Prin urmare, cantitatea de 50 g pe zi nu trebuie depășită, iar pentru persoanele cu anumite boli se recomandă chiar să fie mai mică.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează: Zahărul mai nociv decât se știa – Efectul asupra imunității
Dr. Mariam Jutova, nutriționist rus, este convinsă că toată lumea ar trebui să folosească zahărul doar ca un potențiator de aromă. Aceasta este singura modalitate de a evita să devenim dependenți de acest produs.
Consumul rațional de zahăr va reduce riscul de boli grave. Expertul a dezvăluit, de asemenea, cât de mult zahăr poate fi consumat în diabet, precum și în alte boli.
Cât de mult zahăr poate fi consumat pe zi pentru diabet, hipertensiune arterială și alte boli?
Cu o predispoziție la boli cronice, de exemplu, obezitate, hipertensiune arterială, tulburări metabolice și chiar astm bronșic, această cantitate ar trebui redusă la 30 g.
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Plantele care pot înlocui cu succes zahărul din alimentația ta
În caz de boală renală, de diabet zaharat existent, indicatorul scade de câteva ori – în acest caz, nu trebuie consumate mai mult de 15-20 g de zahăr pe zi, spune expertul.
Important: articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!
Comentarii: