O alimentație corectă presupune nu numai includerea fructelor și legumelor în alimentație, ci și excluderea zahărului sau cel puțin limitarea consumului acestuia. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), fiecare persoană nu ar trebui să consume mai mult de 50 de grame de zahăr pe zi.
Toată lumea a auzit expresia că zahărul este otrava albă. Consumul său provoacă apariția unor probleme grave de sănătate, printre care diabetul, obezitatea, distonia vegetativă etc. Prin urmare, cantitatea de 50 g pe zi nu trebuie depășită, iar pentru persoanele cu anumite boli se recomandă chiar să fie mai mică.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează: Zahărul mai nociv decât se știa – Efectul asupra imunității
Dr. Mariam Jutova, nutriționist rus, este convinsă că toată lumea ar trebui să folosească zahărul doar ca un potențiator de aromă. Aceasta este singura modalitate de a evita să devenim dependenți de acest produs.
Consumul rațional de zahăr va reduce riscul de boli grave. Expertul a dezvăluit, de asemenea, cât de mult zahăr poate fi consumat în diabet, precum și în alte boli.
Cu o predispoziție la boli cronice, de exemplu, obezitate, hipertensiune arterială, tulburări metabolice și chiar astm bronșic, această cantitate ar trebui redusă la 30 g.
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Plantele care pot înlocui cu succes zahărul din alimentația ta
În caz de boală renală, de diabet zaharat existent, indicatorul scade de câteva ori – în acest caz, nu trebuie consumate mai mult de 15-20 g de zahăr pe zi, spune expertul.
Important: articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!