Cât de sănătos este să faci duș rece: Efectul pe care îl are asupra sistemului imunitar

Cât de sănătos este să faci duș rece: Efectul pe care îl are asupra sistemului imunitar. Știați că dușurile fierbinți, deși plăcute, nu sunt atât de benefice din punct de vedere al sănătății. Un duș fierbinte ne poate face mai somnoroși și ne poate relaxa, dar nu ne revigorează. Trebuie menționat faptul că căldura încetinește pulsul și relaxează mușchii.

Astăzi am decis să împărtășim cu voi câteva informații foarte valoroase cu privire la faptul dacă dușurile reci sunt plăcute și la ce pot duce acestea.

CITEȘTE ȘI: La ce este bun un duș rece și când e cel mai bine să-l faci

Cât de sănătos este să faci duș rece: Efectul pe care îl are asupra sistemului imunitar

Acest ritual de dimineață îți va face adrenalina să crească și îți va trezi fiecare parte a corpului. Desigur, nu toată lumea este pregătită pentru această provocare fizică. Dușurile reci sunt considerate o modalitate de a întări și pregăti organismul pentru a face față factorilor externi.

Cum ar trebui să procedăm dacă dorim să implementăm această rutină?

Începeți cu apă mai rece chiar de la început și scădeți treptat temperatura cu fiecare duș următor. Procedați în același mod cu timpul pe care îl petreceți sub dușul rece. Primele ori, lăsați să dureze aproximativ 30 de secunde. Monitorizați cum vă simțiți și cum reacționează corpul dumneavoastră la acest ritual și începeți să măriți treptat durata.

De ce ar trebui să ne începem ziua cu un duș rece?

Acum este momentul să împărtășim cu tine efectele pozitive ale unui duș rece.

O terapie bună pentru sistemul imunitar

Știați că apa rece este extrem de benefică pentru imunitate, întărind-o. Ea stimulează organismul să producă mai multe celule albe din sânge. În plus, baia în apă rece îmbunătățește semnificativ respirația, precum și funcția pulmonară. În timp ce faci baie și respiri adânc, reușești să saturi organele cu oxigen suplimentar și astfel tonusul corpului tău este mai ridicat.

Păr și piele mult mai frumoase și mai sănătoase

Apa caldă, deși plăcută și relaxantă, reușește să usuce pielea, părul și unghiile. În schimb, apa rece are un efect cicatrizant și de strângere a porilor. Dușurile reci îmbunătățesc circulația sângelui și previn apariția varicelor și a hipertensiunii arteriale. De asemenea, ele îmbunătățesc elasticitatea pielii și ne ajută să combatem vergeturile. În acest scop, este necesar să alternați între apa caldă și cea rece.

Cu toate acestea, dacă suferiți de vreo boală de inimă sau aveți un risc ridicat de a o dezvolta, nu este recomandat să faceți baie nici în apă foarte caldă, nici în apă foarte rece.

Intrați mai repede în formă

Apa mai rece reglează temperatura corpului și ajută să faci față durerilor musculare după efort. De asemenea, apa rece stimulează metabolismul, ceea ce, la rândul său, duce la arderea caloriilor.

CITEȘTE ȘI: E mai sănătos un duș rece sau unul fierbinte? Experții lămuresc dilema

Duș rece pentru o dispoziție mai bună

S-a dovedit că atunci când ne turnăm apă rece pe corp, activăm creierul, care determină glandele suprarenale să elibereze hormonul noradrenalină, care suprimă gândurile depresive.

Încercați să implementați acest ritual și vă garantăm că veți fi foarte mulțumiți de rezultate, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro