Am putea spune că e o surpriză colosală și că vestea a lovit ca un trăznet Cetatea Filmului. Însă nu e nici pe departe așa, pentru că în ultimele luni, informația a circulat sub formă de bârfă prin lumea mondenă și presa de profil.
De ieri, totul este oficial. Familia lui Bruce Willis a făcut anunțul pe rețelele de socializare: le-a transmis fanilor că actorul a fost diagnosticat cu afazie, o boală a creierului care îi afectează capacitatea de a înțelege limbajul și că, din acest motiv, actorul va renunța la meserie.
Totul ar fi început brusc și ar fi avut o evoluție fulminantă, cei de pe platoul de filmare și mai ales, dublura lui Bruce observând imediat că ceva se întâmplă cu îndrăgitul artist.
Părea pierdut, uneori, în conversație, distrat, dar a și slăbit foarte mult, iar faptul că făcea tot felul de controale medicale a dat de gândit. ”Ocazional folosea căști doar ca un mic ajutor, mai ales dacă era un dialog dificil. Era implicat în atât de multe lucruri și abia ieșea dintr-un film ca să intre în altul. Așa că de multe ori folosim căști doar pentru a ușura producția.”, a declarat cascadorul Stuart F. Wilson pentru The Sun.
CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialiști
A suferit un AVC?
Boala cu care a fost diagnosticat Bruce Willis nu are leac. Iar specialiştii de la Mayo Clinic din Statele Unite precizează că afazia apare de cele mai multe ori după un accident vascular cerebral sau după un traumatism cranian. Ulterior, creierul suferă serioase, iar asta afectează capacitatea oamenilor de a vorbi, de a scrie şi de a înţelege un limbaj, atât în formă orală, cât şi scrisă.
Bruce Willis e unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood și se bucură de multă simpatie inclusiv în România. Mai ales că filmul care l-a propulsat la statutul de vedetă – serialul „Moonlighting”, produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd – a fost difuzat și la noi.
Bruce Willis este însă cel mai tare legat de rolul poliţistului John McLane din filmul de acţiune „Die Hard”, lansat în 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră. Pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990. Într-o carieră de patru decenii, filmele sale au obţinut încasări cumulate de peste 5 miliarde de dolari.
Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul „Moonlighting”, şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din „Moonlighting” şi „Friends”. Are primit și o stea pe Hollywood Walk of Fame, în anul 2006.
Comentarii: