Cât timp trebuie să iei magneziu: De câte ori pe ani e recomandat să iei acest mineral. Magneziul este esențial pentru funcționarea normală a organismului. Deficitul său poate apărea sub influența unor factori externi și interni.
Stările de carență se prezintă cu simptome nespecifice, asemănătoare cu cele ale altor boli. Mineralul comentat se găsește în sânge într-o formă ionizată, ceea ce îi permite să participe activ la procesele metabolice. Excesul său poate fi dăunător pentru organism, relatează The Health Site.
Cât timp trebuie să iei magneziu
Perioada de tratament este de la 1 la 6 luni, după care este necesar o pauză de cel puțin 1 lună. Perioada minimă pentru apariția unor schimbări pozitive în funcționarea organismului este de 1 lună. Se recomandă repetarea cursului de 1-2 ori pe an.
CITEȘTE ȘI: Când e cel mai bine să iei magneziu: De ce contează momentul zilei
Pentru locuitorii din orașele mari, persoanele cu diabet, persoanele care fumează și beau, se recomandă repetarea luării acestui mineral de cel puțin 3 ori pe an. Acest lucru se datorează faptului că, în astfel de condiții, macronutrientul este consumat mai repede și nu are timp să se acumuleze.
Necesarul zilnic
Corpul unui adult conține aproximativ 25 g de macroelement, mai ales în formă ionizată. Necesarul acestuia este de 6 până la 8 mg pe kg de greutate corporală.
Valoarea zilnică pentru copii:
- de la 1 la 10 ani – de la 80 la 170 mg/zi;
- 15-18 ani – până la 400 mg pe zi.
Consumul excesiv de anumite alimente și substanțe, cum ar fi potasiul, lipidele, alcoolul și cofeina, poate provoca pierderi de minerale prin urină. Același lucru se întâmplă și atunci când se folosesc diuretice.
Lipsa vitaminei E reduce nivelul mineralului în țesuturi. În același timp, consumul excesiv de proteine și zahăr crește nevoia de macronutrienți. Vitamina B6 este necesară pentru o mai bună absorbție, iar absorbția sa poate fi afectată dacă microflora intestinală este perturbată.
Persoanele cu oboseală cronică au niveluri sanguine mai scăzute ale acestui mineral.
Deficit magneziu
Deficitul de magneziu poate duce la probleme de sănătate. Simptomele sunt similare cu hipercalcemia, dar nivelul calciului din sânge rămâne normal. Un nivel seric de 0,5-0,7 mmol/l indică o deficiență moderată a macronutrientului. Indicatorii sub 0,5 mmol / l indică o deficiență severă care reprezintă o amenințare pentru viața pacientului.
Deficitul este însoțit de:
- modificări ale transmiterii neuromusculare;
- convulsii;
- ulcere trofice pe piele;
- absorbție redusă a alimentelor;
- scăderea temperaturii corpului;
- formarea de calcificări în vasele de sânge, rinichi și țesutul cartilaginos.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun magneziu pentru inimă și somn
O deficiență poate apărea în cazul unei cantități scăzute de proteine în alimentație, precum și în cazul unui consum redus de cereale nerafinate, ierburi, legume și fructe. Pierderea rapidă în greutate, bolile cronice ale tractului digestiv, deshidratarea, alcoolul și fumatul pot duce, de asemenea, la hipomagneziemie.
Comentarii: