NUTRITIE SANATATE

Cât usturoi poți consuma zilnic fără ca sănătatea ta să fie afectată

youtube.com

Cât usturoi poți consuma zilnic fără ca sănătatea ta să fie afectată. Usturoiul este indisolubil legat de istoria, tradițiile și obiceiurile noastre, este menționat ca aliment de bază alături de pâine și ceapă în literatura de specialitate și a fost folosit de vindecătorii populari pentru a atenua diverse afecțiuni și stări.

Beneficiile consumului de usturoi în zilele noastre au fost dovedite de oamenii de știință, dar a fost descoperit și motivul pentru care usturoiul nu ar trebui să fie consumat în exces.

Cât usturoi poate fi consumat pe zi, la ce este util și care este cantitatea care transformă usturoiul în otravă, aflați acum.

Cât usturoi poți consuma zilnic fără ca sănătatea ta să fie afectată

Beneficiile consumului de usturoi

Popular pentru proprietățile sale antibacteriene și de susținere a sistemului imunitar, usturoiul se numără printre cele mai dovedite alimente pentru sănătate. Aroma sa este departe de a fi plăcută pentru alții, însă calitățile și beneficiile sale sunt atât de numeroase încât putem trece cu ușurință peste acest disconfort.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă că organismul tău miroase a usturoi: Boala gravă pe care o semnalează

Printre beneficiile usturoiului se numără:

  • Susține sistemul imunitar și protejează împotriva virușilor și gripei, precum și a infecțiilor bacteriene.
  • Ajută la normalizarea tensiunii arteriale, fiind astfel un instrument excelent pentru prevenirea atacurilor cerebrale și a infarctului, precum și a altor boli cardiovasculare.
  • Ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge, reducând nivelul ridicat de colesterol.
  • Usturoiul poate ajuta la prevenirea cancerului. Cercetările indică consumul de usturoi proaspăt ca fiind un mijloc de reducere a riscului de cancer de colon.
  • Conținutul bogat de antioxidanți sprijină prevenirea bolilor inflamatorii și degenerative, cum ar fi demența și Alzheimer.
  • Usturoiul ajută la depășirea oboselii și dă putere. Era consumat de sportivii olimpici greci pentru a-și spori performanțele atletice.
  • Usturoiul este extrem de benefic pentru detoxifiere, favorizând producția de glutation de către diverse enzime hepatice, furnizând seleniu bioactiv și compuși de sulf importanți pentru detoxifiere, care reprezintă fundamentul unei bune sănătăți.

Toate aceste beneficii ale consumului de usturoi înseamnă că, cu cât consumați mai mult, cu atât creșteți efectele benefice ale acestei culturi asupra sănătății? Nu, din păcate. Orice utilizare excesivă, chiar și a celor mai utile alimente, este periculoasă.

În cazul în care vorbim despre usturoi și despre cât de mult usturoi poate fi consumat pe zi, trebuie să aveți în vedere că un consum excesiv poate provoca disconfort stomacal, dar acesta nu este singurul inconvenient.

Cât de mult usturoi poate fi consumat pe zi?

Dacă vă așteptați la un răspuns la această întrebare cu un număr anume – număr de căpățâni, căței, kilograme, grame, nu-l veți găsi. Depinde de starea dumneavoastră de sănătate, precum și de greutatea dumneavoastră, de celelalte alimente pe care le-ați consumat și de alți factori.

Un cățel de usturoi sau doi este suficient pentru a experimenta beneficiile pentru sănătate ale usturoiului, așa că nu este nevoie să consumați mai mult și să riscați să experimentați și efectele negative.

Totuși, dacă exagerezi, este important să știi care sunt riscurile. Riscurile consumului de usturoi acizi stomacali, dureri abdominale și stomac deranjat, respirație urât mirositoare și mirosul neplăcut al tuturor fluidelor corporale – transpirația, de exemplu, risc crescut de sângerare.

Riscul crescut de sângerare este printre cele mai periculoase atunci când vorbim despre consumul excesiv de usturoi . Usturoiul conține substanța alicină, responsabilă pentru gustul și mirosul său caracteristic, dar contribuie și la subțierea sângelui și, prin urmare, previne formarea cheagurilor de sânge.

Acest lucru este pozitiv pentru persoanele care suferă de riscul de formare de cheaguri, dar periculos pentru cei care sunt expuși riscului de sângerare.

Persoanele care iau medicamente anticoagulante nu ar trebui să consume usturoi, sau cel puțin să își limiteze consumul la un minim absolut. Un raport detaliază un caz în care un bărbat a prezentat o creștere a sângerărilor după ce a consumat în mod regulat 12 grame de usturoi – aproximativ 4 căței – zilnic înainte de o operație pe care a suferit-o.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când mâncăm usturoi

Deoarece acest caz a fost descris și studiat în amănunt de specialiști și oameni de știință, țineți cont de el dacă urmează să vă supuneți unei intervenții chirurgicale și nu mai consumați usturoi cu cel puțin 2 săptămâni înainte de aceasta.

Este recomandat ca pacienții care au orice problemă de sângerare și cei care iau orice medicament legat de coagularea sângelui să se consulte cu medicul înainte de a consuma usturoi, chiar și în cantități mici.

Așadar, dacă încă mai căutați un răspuns la întrebarea cât de mult usturoi poate fi consumat pe zi, limitați-vă la 2-3 căței de usturoi – suficient pentru a simți beneficiile usturoiului și prea puțin pentru a simți un rău grav, recomandă actualno.com.

Comentarii: