Turneele de poker au loc atât în cazinouri terestre, adică într-un mediu din lumea reală, cât și în “peisajul” online. Dacă ești obișnuit cu jocul în cazinouri virtuale s-ar putea să fii luat puțin prin surprindere atunci când te “înrolezi” într-un turneu de poker live tipic, în care interacționezi față în față cu jucătorii. La fel poate fi și dacă până acum ai jucat mai mult în cazinouri reale și decizi, dintr-o dată, să participi la un turneu de poker online.
Ori alegi turnee din lumea ori optezi pentru turnee online, emoția este aceeași dacă ești un jucător aflat la început de drum. Dacă participi pentru prima dată la o astfel de competiție, totul devine copleșitor și este posibil să ai momente de blocaj. Poți să și pierzi din cauza emoțiilor.
Înainte să decizi că este momentul să intri într-un turneu de poker, asigură-te că ești stăpân pe regulile de joc, cunoști cu ochii închiși tot ce ține de simboluri cărți de joc, ai și un buget alocat pentru distracție și ești pregătit moral să și pierzi pentru că nu există joc de noroc care să nu implice și pierderi financiare.
Chiar dacă ți se pare greu să intri într-un turneu de poker ca jucător cu experiență redusă, există din fericire niște recomandări de care ar fi ideal să ții cont pentru a-ți face mai ușoară și mai plăcută participarea la o competiție de poker.
Jocul într-un turneu de poker online oferă provocări și oportunități pe care nu le vei întâlni în turneele din lumea reală. În continuare vei afla care sunt cele mai bune sfaturi pentru tine dacă ești pentru prima dată într-un turneu de poker online.
Dacă aveai impresia că doar la o masă dintr-un cazinou fizic poți să fii distras de la joc, ei bine, te-ai înșelat. Este foarte ușor ca atenția ta să zboare în altă parte și când joci poker online.
Când stai în fața monitorului, este foarte tentant să deschizi și o fereastră de Facebook ca să afli ce au mai postat prietenii tăi sau paginile tale preferate, să vezi ce se mai discută pe Reddit, să asculți piesa cea nouă pe care tocmai a urcat-o pe YouTube artistul tău favorit sau chiar să afli finalul filmului de pe Netflix pe care nu ai mai avut timp să îl vezi cu o seară înainte. Acestea sunt doar câteva exemple de distragere a atenției când ești jucător de poker online.
Dacă vrei să fii însă un jucător serios și să câștigi bani, orice altă activitate trebuie exclusă atunci când ești la masa de poker. Nu trebuie să te uiți pe rețelele de socializare, nici să stai pe chat cu prietenii. Ești implicat total în joc.
Trebuie să fii atent în orice moment al jocului. Și aceasta nu înseamnă să fii atent doar în timp ce tu joci o mână, înseamnă că trebuie să fii atent și când sunt implicate celelalte persoane în jucarea unei mâini.
Dacă ești foarte atent la joc vei afla detalii despre jucători (cine joacă agresiv, cine este agitat, cine pare că face bluff etc.), acestea fiind toate informații de care ai nevoie pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.
Când participi la un turneu de poker online, ai impresia ca e simplu și distractiv să joci la mai multe mese. Te atrage dinamica, volumul mai mare de joc, posibilitatea de a câștiga mai mult.
Dar, în toată această acțiune, ai grijă să nu joci la prea multe mese. Un jucător experimentat poate “duce în spate” multe mese, dar când ești novice, jucatul la mai multe mese îți determină scăderea puterii de concentrare și te poți transforma foarte ușor dintr-un jucător câștigător într-un jucător învins.
Astfel stând lucrurile, poate îți pui întrebarea: “La câte mese ar trebui să joc?”. Nu există însă un răspuns exact. Totul depinde de puterea ta de concentrare. Atunci când simți că pierzi din cauză că nu mai ești atent la joc, înseamnă că ar trebui să reduci numărul de mese. Tu singur îți monitorizezi activitatea și capacitatea de concentrare.
Profesioniștii în poker spun că este recomandat să începi cu o masă și să crești treptat numărul acestora până vei ajunge la performanțe demne de un campion mondial.
Când intri într-un turneu de poker online, buy-in-urile pot varia foarte mult, de la câțiva zeci de lei, sau de la un dolar sau un euro până la sume la care nici nu te poți gândi. Având la dispoziție atât de multe opțiuni disponibile, poate fi ușor să joci peste bugetul pe care l-ai stabilit inițial pentru turneul de poker. Nici nu îți dai seama cum din două-trei clickuri ai cheltuit mai mult decât ai planificat.
Trebuie să fii foarte atent și focusat la buget, să ai grijă să joci în limitele posibilităților tale financiare, deoarece jocul în afara bugetului îți cauzează datorii din care apoi vei ieși greu.
Toți jucătorii mari știu să-și gestioneze bankroll-ul, așa că fă tot posibilul să le urmezi exemplul. Nu degeaba au ajuns jucători mari.
Când ai pierdut o mână după ce ai avut succes pe bandă rulantă este foarte ușor să treci de la o stare de bucurie la una de frustrare. Îți este greu să accepți că ai căzut de la un grad superior.
În situații de acest fel, este absolut necesar să fii capabil să te stăpânești și să nu devii furios. În jocul de poker, calmul și stăpânirea emoțiilor sunt elemente care fac diferența dintre un jucător învingător și unul învins.
Chiar dacă joci online și nimeni nu îți vede înverșunarea, aceasta se reflectă în stilul de joc. O persoană nervoasă nu se mai poate concentra la fel de bine și face greșeli.
Înainte să intri într-un turneu de poker, asigură-te că știi foarte bine regulile de joc, că ai exersat suficient, că ai banii necesari și, mai ales, că urmezi sfaturile enumerate mai sus.