Ce boli apar mai întâi în cazul lipsei de zinc

Ce boli apar mai întâi în cazul lipsei de zinc. Dacă nu consumați suficient zinc, puteți prezenta simptome precum căderea părului, lipsa de concentrare și un simț redus al gustului și al mirosului. Zincul este un mineral pe care organismul îl folosește pentru a lupta împotriva infecțiilor și pentru a produce celule.

Este important pentru vindecarea rănilor și pentru crearea ADN-ului, modelul genetic din toate celulele dumneavoastră.

Simptomele deficitului de zinc

Zincul este important pentru producția de celule și funcția imunitară. Acesta joacă un rol esențial în creștere, dezvoltare sexuală și reproducere. Fără zinc, organismul dumneavoastră nu poate produce noi celule sănătoase, potrivit healthline.com. Acest lucru duce la următoarele simptome:

Factori de risc

Dacă sunteți însărcinată și aveți o deficiență de zinc, este posibil ca bebelușul dumneavoastră să nu aibă ceea ce îi trebuie pentru a se dezvolta corespunzător în pântecele dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI: Băuturile care îți întăresc sistemul imunitar: Conțin nutrienți esențiali, zinc și vitamina C

Dacă încercați să rămâneți însărcinată, deficitul de zinc atât la femei, cât și la bărbați poate îngreuna situația, deoarece deficitul de zinc poate duce la impotență la bărbați.

Persoanele cu cel mai mare risc de deficiență de zinc sunt sugarii și vârstnicii. Femeile însărcinate au nevoie de mai mult zinc decât de obicei, deoarece zincul din corpul lor este necesar pentru a ajuta la susținerea copilului în dezvoltare.

Persoanele care suferă de alcoolism sunt, de asemenea, expuse riscului de deficiență de zinc. Studiile arată că alcoolul face mai dificilă absorbția zincului de către organism.

Diagnosticarea deficitului de zinc

Zincul este distribuit în toate celulele corpului dumneavoastră, ceea ce face dificilă detectarea unei deficiențe cu un simplu test de sânge. Dacă medicul dumneavoastră suspectează o deficiență de zinc, va trebui să vă testeze plasma sanguină pentru o citire precisă.

Alte teste pentru deficitul de zinc includ un test de urină și o analiză a firelor de păr pentru a măsura conținutul de zinc. Uneori, deficitul de zinc este un simptom al unei alte afecțiuni. De exemplu, unele afecțiuni pot face ca zincul să fie procesat în organism, dar să nu fie absorbit bine.

Deficitul de zinc poate duce, de asemenea, la deficit de cupru. Medicul dumneavoastră este conștient de acest lucru și poate face teste suplimentare pentru a ajunge la cauza deficienței dumneavoastră.

Tratamentul deficienței de zinc

Tratamentul pe termen lung pentru deficitul de zinc începe cu schimbarea dietei. Se recomandă să consumați mai mult din:

Dacă sunteți vegetarian, poate fi mai greu să obțineți cantitatea de zinc de care aveți nevoie din alimentele pe care le consumați. Luați în considerare fasolea coaptă, mazărea, caju și migdalele ca surse alternative de zinc.

Deficitul de zinc este tratat și cu suplimente. Multe suplimente multivitaminice conțin zinc. Fiți atenți deoarece zincul poate interacționa cu unele antibiotice, medicamente pentru artrită și diuretice.

CITEȘTE ȘI: Două simptome care pot arăta că suferi de deficit de zinc

Când să vă adresați medicului dumneavoastră

În majoritatea cazurilor, deficitul de zinc nu reprezintă o urgență. Cu toate acestea, dacă sunteți însărcinată sau alăptați și suspectați că aveți o deficiență de zinc, este extrem de important să consultați imediat un medic. Zincul este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă în uter.

Dacă știți că aveți o deficiență de zinc și suferiți de diaree care durează mai multe zile, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Zincul este mineralul care vă ajută intestinele să lupte împotriva infecțiilor, iar fără el, acestea pot deveni mai grave.

Ca în cazul oricărei alte afecțiuni, trebuie să vă contactați medicul dacă prezentați:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro