NUTRITIE SANATATE

Ce brânză ar trebui să mănânce toți cei peste 60 de ani

Foto: Pinterest.com

Ce brânză ar trebui să mănânce toți cei peste 60 de ani. Produsele lactate, inclusiv brânza, sunt o parte importantă a dietei multor persoane. Brânza este un produs extrem de nutritiv, merge bine cu multe feluri de mâncare și este deosebit de importantă pentru sănătatea persoanelor în vârstă.

Dar există un tip al acestui produs care trebuie să fie prezent în dieta persoanelor de peste 60 de ani, relatează The Health Site.

Ce brânză ar trebui să mănânce toți cei peste 60 de ani

Durerile articulare, durerile de spate sau hipertensiunea arterială pot deveni o pacoste pe măsură ce îmbătrânim. Cu toate acestea, multe dintre aceste afecțiuni pot fi ameliorate cu o alimentație adecvată și sprijin pentru a oferi organismului nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa mai bine.

Pentru o dietă mai sănătoasă după 60 de ani, merită să luați în considerare includerea brânzei de capră în dieta dumneavoastră. Aceasta are un gust interesant, o aromă neobișnuită și o textură destul de sfărâmicioasă. De asemenea, este o sursă bogată de calciu și proteine, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății oaselor.

CITEȘTE ȘI: Brânza pe care să o consumi dacă ai colesterolul mare

Brânza de capră este un adaos excelent la dieta persoanelor cu hipertensiune sau diabet, a vegetarienilor și a persoanelor în vârstă. Ea scade nivelul colesterolului LDL „rău” și reduce riscul de infarct sau de boli cardiovasculare. De asemenea, brânza de capră conține mult mai puțină lactoză decât brânza din lapte de vacă, ceea ce o face un supliment proteic ideal pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Fapte nutritive și beneficii ale brânzei de capră

Brânza de capră este un depozit de mulți nutrienți valoroși care au un impact mare asupra organismului nostru. Ea conține:

  • calciu
  • mangan
  • seleniu
  • fier
  • vitaminele D, A, K, B și E
  • potasiu
  • fosfor
  • magneziu
  • vitaminele B (în cantități mici)

Interesant, există mai multe tipuri de brânză de capră. Acestea diferă atât în ceea ce privește duritatea, cât și conținutul de anumiți nutrienți. Există atât brânzeturi albastre de capră, cât și tipuri care seamănă cu brânza moale de vacă. Acestea se topesc ușor, astfel încât pot fi un ingredient în multe sosuri.

Sursă de proteine și nutrienți

Brânza de capră are, de asemenea, multe dintre aceleași beneficii ca brânza obișnuită, inclusiv următoarele. Este o sursă solidă de proteine și nutrienți. Indiferent de tip, brânza oferă o gamă impresionantă de nutrienți, inclusiv cupru, fier, calciu, fosfor, magneziu și zinc. Fiecare dintre aceste vitamine și minerale joacă multe roluri diferite în corpul nostru.

Apoi, este o sursă bogată de proteine. Proteinele îndeplinesc atât de multe funcții în organism. Este deosebit de importantă pentru creșterea și menținerea mușchilor. Proteinele vă ajută, de asemenea, să vă simțiți sătui. Acesta este motivul pentru care dietele bogate în proteine sunt adesea asociate cu pierderea în greutate. Creșterea aportului de proteine poate oferi beneficii pentru sănătate.

Sursă de probiotice

Probioticele din brânza de capră nu sunt nici ele de neglijat. Aceștia sunt microbi benefici care se găsesc în alimente fermentate precum brânza și joacă un rol important în intestinul nostru. Un microbiom intestinal sănătos și echilibrat poate fi important pentru sănătatea noastră în nenumărate moduri.

Obținerea probioticelor prin brânză și alte alimente este o modalitate utilă de a îmbunătăți echilibrul bacteriilor intestinale. Cu toate acestea, trebuie să alegeți cu atenție, deoarece probioticele nu sunt întotdeauna prezente în brânză. Acestea se găsesc cel mai adesea în brânzeturile fabricate din lapte nepasteurizat.

CITEȘTE ȘI: Cum să mănânci brânza pentru a te proteja de răceli în timpul iernii

Probioticele, proteinele și diversele substanțe nutritive din brânză contribuie la o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Brânza poate chiar să promoveze pierderea în greutate, să îmbunătățească sănătatea oaselor, să reducă riscul de boli de inimă și să reducă inflamațiile.

Aceste beneficii depind de restul dietei dvs. și de cantitatea de brânză pe care o consumați. Dacă mâncați multă brânză, probabil că luați mai multe calorii decât aveți nevoie, ceea ce nu face parte dintr-un stil de viață sănătos, adaugă publicația.

Comentarii:
preload imagepreload image