SANATATE

Ce efect are berea asupra creierului

thegrowler.ca

Ce efect are berea asupra creierului. Dacă beți o cantitate potrivită de bere, aceasta poate avea un efect pozitiv asupra organismului, potrivit urologului rus Dr. Alexander Lubennikov.

Ce efect are berea asupra creierului

Dr. Lubennikov spune că consumul de bere poate avea un efect pozitiv asupra creierului, cu condiția ca băutura efervescentă să fie luată într-o doză sigură.

„Berea conține vitamina B și siliciu, precum și o substanță numită xanthohumol, care are proprietăți antioxidante și protejează împotriva distrugerii celulelor creierului”, spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: La ce vârstă ar trebui să încetezi să mai bei bere: Ce spun medicii

Dr. Lubennikov adaugă că berea poate stimula și creșterea microflorei intestinale benefice. Acest efect se explică prin faptul că ea conține fibre solubile.

Medicul a sfătuit să nu uităm că proprietățile benefice și nocive ale berii sunt determinate de cantitatea în care oamenii o consumă.

Specialistul a clarificat care este doza sigură a acestei băuturi:

  • Pentru bărbați – aproximativ 0,65 litri de bere cu un conținut de alcool de 4,5 la sută;
  • Pentru femei – 0,45 litri.

La rândul său, narcologul rus Dr. Ruslan Isaev spune că o cantitate mică de alcool este suficientă pentru a crea un risc de cancer.

Narcologul spune că nu există o cantitate sigură de alcool. Chiar și acele porții de alcool care sunt considerate moderate și acceptabile pot contribui la dezvoltarea unor tulburări periculoase, subliniază el. Potrivit Dr. Isaev, în impactul său negativ asupra organismului, alcoolul ca toxină are un efect cumulativ.

„Pentru a exista un risc de a dezvolta cancer, 10 grame de alcool pe zi sunt suficiente”, spune expertul.

„În cazul consumului regulat chiar și de doze mici, există un efect cumulativ care sporește daunele asupra organismului și crește probabilitatea de cancer, atac de cord și accident vascular cerebral. S-a dovedit că 10 grame de alcool pe zi (un pahar de vin sau bere) crește riscul de cancer de sân”, subliniază specialistul.

CITEȘTE ȘI: Berea: Scade sau crește tensiunea arterială?

Dr. Isaev remarcă faptul că se poate auzi adesea despre efectul pozitiv al consumului moderat de alcool. Această opinie îi împiedică pe oameni să perceapă alcoolul ca pe o toxină și îi împiedică să realizeze cât de semnificative sunt riscurile asociate cu prezența sa în viața de zi cu zi, este convins expertul.

„Știința modernă este clară: nu există o doză sigură de alcool. Chiar și utilizarea sa minimă crește riscurile pentru sănătate și poate duce la dependență”, conchide narcologul.

Comentarii: