NUTRITIE SANATATE

Ce efect au roșiile asupra acidului uric din organism

Ce efect au roșiile asupra acidului uric din organism. Se recomandă ca persoanele cu boli ale tractului gastrointestinal (GIT) într-o fază acută, precum și pacienții cu gută, să evite consumul de roșii , deoarece această legumă încetinește eliberarea acidului uric. Aceasta este ceea ce spune medicul și nutriționistul rus Dr. Galina Volkova.

Roșiile și efectul lor asupra acidului uric

„Roșiile nu sunt recomandate pentru bolile tractului gastrointestinal în faza acută. Acestea conțin acizi – citric și malic, care pot provoca arsuri la stomac și dureri de stomac și, de asemenea, vor crește motilitatea tractului gastrointestinal, ceea ce va agrava starea pacientului în timpul unei exacerbări a bolii”, spune Dr. Volkova.

CITEȘTE ȘI: Cine NU ar trebui să mănânce roșii: 3 tipuri de boli care sunt agravate de acestea

Nutriționistul adaugă că este recomandabil să renunțați la roșii dacă aveți o boală precum guta.

„Roșiile nu sunt permise dacă aveți o boală precum guta”, notează medicul.

Specialistul explică faptul că roșiile încetinesc eliberarea de acid uric. Guta este o boală care este asociată cu o acumulare excesivă de acid uric în organism. Aceasta duce la formarea de cristale de acid uric în articulații și rinichi, rezumă Dr. Volkova, potrivit actualno.com.

Beneficii sănătate roșii

„Cercetările recente ale oamenilor de știință de la Universitatea din Illinois (SUA) arată că licopenul (un pigment carotenoid) conținut în roșii reduce riscul de cancer de prostată, cancer intestinal și cancer renal”, spune medicul.

Colina (vitamina B4), conținută de asemenea în roșii, previne degenerarea grasă a ficatului, îmbunătățește imunitatea și asigură buna funcționare a sistemului nervos.

Funcționarea inimii

Roșiile conțin potasiu, un oligoelement necesar pentru funcționarea normală a inimii. De asemenea, ele ajută la eliminarea excesului de lichide din organism.

Vitamina C, un antioxidant puternic care se găsește și în roșii, îmbunătățește imunitatea și face o persoană mai puțin sensibilă la infecții.

Flavonolii din roșii cresc rezistența organismului la radiații și, de asemenea, au proprietăți antisclerotice, de întărire a capilarelor și antiinflamatorii.

Roșiile normalizează și mențin echilibrul acido-alcalin în organism.

Sănătatea ochilor

Datorită beta-carotenoizilor, licopenului și zeaxantinei, leguma susține sănătatea ochilor, este utilă pentru boli precum cataracta și distrofia retinei.

Roșiile reglează nivelul zahărului din sânge (fibrele și vitaminele B le ajută să facă acest lucru).

Legumele ajută la combaterea depresiei (datorită acidului folic din compoziția lor).

CITEȘTE ȘI: Conserve de roșii pe care le putem pregăti pentru iarnă

Sănătatea dentară

Roșiile susțin sănătatea dentară. Există studii care arată că roșiile ajută fumătorii pasivi să prevină daunele cauzate de țigări și fumatul pasiv.

Roșiile sunt benefice pentru femeile aflate la menopauză, deoarece conțin substanțe asemănătoare estrogenului.

Comentarii: