X

Ce este recomdat să bei atunci când te dor rinichii

Ce este recomdat să bei atunci când te dor rinichii. Boala renală este adesea însoțită de dureri severe. Ce să beți pentru durerea de rinichi ar trebui să fie spus de un medic, dar există mai multe modalități de ameliorare a afecțiunii înainte de vizita la spital.

De ce apare durerea de rinichi?

Funcția rinichilor este de a purifica sângele, de a elimina toxinele din organism. În diferite boli, acest organ împerecheat își poate pierde eficiența. În plus, boala poate fi însoțită de durere acută severă care amorțește literalmente întregul corp uman.

Cele mai frecvente boli renale sunt:

Pielonefrita

Un proces inflamator acut sau cronic cu geneză infecțioasă a membranei externe a rinichilor și a canalelor lor pelvine;

CITEȘTE ȘI: Primul lucru pe care să îl faci dacă suferi de o criză de rinichi

Urolitiaza

Proces patologic de formare a pietrelor în rinichi, tractul urinar și vezica biliară. Este cauzată de tulburări metabolice, boli autoimune sau dobândite;

Hidronefroză

Tulburare a ieșirii urinei în rinichi (rinichi);

Colică renală

Sindrom provocat de una sau mai multe boli, în care pacientul simte cea mai puternică durere ascuțită în partea inferioară a spatelui și direct în rinichiul afectat.

Fiecare dintre aceste boli este periculoasă și necesită asistență medicală urgentă și spitalizare. Prin urmare, în cazul durerii în partea inferioară a spatelui, însoțită de afectarea diurezei (scurgerea urinei), febră, greață bruscă, febră, este necesar să apelați o ambulanță. A face ceva pe cont propriu este foarte nerecomandabil, poate agrava situația și poate duce la consecințe ireparabile.

Dar există mai multe modalități sigure de a ameliora starea pacientului.

Ce trebuie să beți când vă dor rinichii?

Singurul lucru care poate fi recomandat la domiciliu pentru ameliorarea simptomelor este câteva înghițituri mici de apă înainte de vizita la medic. Ce să bei pentru durerea de rinichi în spital este strict controlat de un nefrolog sau medic generalist, potrivit actualno.com.

De obicei, se utilizează o terapie complexă pentru bolile renale, care include medicamente hormonale, analgezice, medicamente care ameliorează spasmele mușchilor netezi și antibiotice.

La domiciliu, dacă durerea devine insuportabilă, puteți lua un analgezic pe care l-ați luat deja. Asigurați-vă că notați ce medicament, cât de mult și când (ora exactă) l-ați luat și dați aceste note medicului dumneavoastră.

Uneori, durerea de rinichi poate apărea cu cistită cronică – o boală a vezicii urinare. Dacă, după ce v-ați consultat cu medicul dumneavoastră și ați primit consultații, există încă întrebări cu privire la ceea ce puteți bea, următoarele informații vă vor ajuta:

Amintiți-vă că rinichilor nu le place frigul

Îmbrăcați-vă bine și purtați jachete sau paltoane lungi, acest lucru vă va proteja de boli care sunt mai ușor de prevenit decât de tratat.

Acum știți deja că puteți bea pentru durerea de rinichi cu apă, firimituri și ceaiuri din plante. Alegerea independentă a medicamentelor se poate transforma în complicații grave, deci lăsați această problemă medicului.

Și dacă aveți adesea dureri de rinichi, includeți merișorul în dieta dumneavoastră. Acesta este ideal pentru combaterea microbilor patogeni care provoacă boli renale periculoase și procese inflamatorii. Pepenele roșu sau sucurile de pepene roșu normalizează, de asemenea, funcția renală.

Dacă apare brusc o durere ascuțită în partea laterală, partea inferioară a spatelui, coastele inferioare, nu trebuie să întârziați, ci să chemați o ambulanță. Este posibil să aveți colică renală. Nu trebuie luate analgezice: un atac de colică poate masca o patologie chirurgicală acută, cum ar fi apendicita sau pancreatita. Pentru a ameliora afecțiunea, stați timp de 10-15 minute într-o baie fierbinte, procedurile termice vor ameliora durerea pentru o vreme.

CITEȘTE ȘI: Care este efectul pepenelui asupra tensiunii arteriale, ochilor și rinichilor

Una dintre condițiile pentru funcționarea normală a rinichilor este regimul corect de băut. Este important să beți cel puțin 1-2 litri de apă curată pe zi, iar acest lucru este necesar în special pentru persoanele predispuse la infecții, precum și pentru cele cu urolitiază.

Dacă funcția rinichilor este grav afectată, este bine să limitați aportul de proteine: rinichii afectați nu sunt capabili să excrete produsele de degradare a proteinelor în cantitatea necesară, iar toxinele azotate se acumulează în sânge. Rețineți însă că nu trebuie să renunțați complet la proteine; organismul va începe să obțină aminoacizii necesari din țesutul muscular.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro