X

Ce face ca mierea falsă să fie diferită de cea adevărată

Ce face ca mierea falsă să fie diferită de cea adevărată. Mierea este binecunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antioxidante. Aceasta conține vitamine, minerale, enzime și antioxidanți care întăresc sistemul imunitar.

Cum se obține mierea?

Procesul de creare a mierii începe cu florile plantelor melifere. Albinele își petrec o treime din viață colectând polen și nectar de la acestea. Polenul furnizează proteine, iar nectarul furnizează carbohidrați. Albinele poposesc pe aproximativ 5.000 de flori în fiecare zi. Ele beau nectarul și îl colectează într-un compartiment special din stomacul lor. Apoi se întorc la stup, transmit nectarul celorlalte albine de acolo și se întorc din nou pe „câmpul de flori”.

CITEȘTE ȘI: Combinația de miere cu propolis ajută la vindecarea rapidă a leziunilor

În mod normal, nectarul trece prin mai multe albine înainte de a fi colectat în celulele fagurelui. Pe măsură ce nectarul trece de la o albină la alta, zaharurile complexe sunt descompuse în unele mai simple – fructoză și glucoză. După ce nectarul este colectat în celulă, acesta este uscat.

În timp ce albinele bat din aripi, ele evaporă apa din nectar. Când nectarul este colectat, acesta are un conținut de apă de 70-80%, în funcție de diferitele plante. După ce este prelucrat în stup, conținutul său de apă scade sub 20%, deoarece s-a transformat deja în cupru.

Urmează sigilarea cu ceară. Albinele sigilează fiecare celulă plină de miere pentru a o conserva. Celulele sigilate indică apicultorului că mierea este gata să fie scoasă.

Cum se face mierea falsă?

Principalele metode de falsificare a mierii sunt prin diluarea ei cu sirop de glucoză-fructoză sau prin scoaterea ei din stup prea devreme. Adăugarea de diferite siropuri la miere îi crește volumul, dar îi reduce și costul de producție.

Prin scoaterea timpurie a mierii din stup, apicultorii produc mai multă miere într-un timp mai scurt. În ambele cazuri, se reduce calitatea produsului final, care nu corespunde standardelor de producție a mierii adevărate.

Sfaturi pentru a distinge mierea adevărată de cea falsă

La fel ca multe alte produse alimentare, mierea poate să nu fie adevărată. Este dificil să se distingă la prima vedere mierea adevărată de cea falsă. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta. Un naturopat ne-a explicat cum să consumăm corect mierea

CITEȘTE ȘI: Din ce cauză se zaharisește mierea: Mai este bună de consumat în această stare?

Cumpărați întotdeauna miere de la producători consacrați și nu vă lăsați păcăliți de prețul mic, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro