Ce fel de carne să consumi dacă ai colesterolul mare: Conține puține grăsimi. Nivelul ridicat al colesterolului din sânge crește riscul de apariție a diferitelor boli cardiovasculare, în special a bolilor de inimă, a aterosclerozei, a cheagurilor de sânge, a atacului de cord și a accidentului vascular cerebral.
Potrivit Dr. Oleg Varfolomeev, principalele cauze ale colesterolului ridicat din sânge sunt grăsimile saturate și grăsimile trans. Prin urmare, trecerea la alimente sărace în grăsimi saturate va ajuta la rezolvarea problemei. Există mai multe tipuri de carne care sunt sărace în colesterol.
Ce fel de carne să consumi dacă ai colesterolul mare: Conține puține grăsimi
Piept de pui
Pieptul de pui conține o cantitate mică de grăsimi și colesterol. O jumătate de porție conține doar 73 mg de colesterol și mai puțin de 1 g de grăsimi saturate.
CITEȘTE ȘI: Cum să consumi ouă chiar dacă ai colesterolul mare
File de porc
File de porc – 85 g din acesta conțin doar 62 mg de colesterol și 1 g de grăsimi saturate.
Carne tocată de curcan
Carne tocată de curcan – în 100 g de produs există doar 79 mg de colesterol și 2 g de grăsimi saturate.
Friptură de vită
Friptura de vită poate fi consumată în siguranță dacă aveți colesterolul ridicat – 85 g de produs conțin 65 mg de colesterol și aproximativ 2 g de grăsimi saturate.
Carne tocată de vită
Carne tocată de vită – 100 de grame de carne tocată macră conțin 70 mg de colesterol și 2,5 grame de grăsimi saturate. Carnea de vită macră cumpărată de la magazin conține 73 miligrame de colesterol și aproximativ 4,5 grame de grăsimi saturate per porție.
Cât de multă carne puteți mânca fără să vă dăunați sănătății?
„Desigur, totul depinde de caracteristicile individuale ale organismului. Există, de asemenea, contraindicații dacă există probleme cu tractul gastrointestinal, vasele de sânge sau inima. Un specialist vă va ajuta să creați o dietă sănătoasă. În ceea ce privește recomandările generale, cardiologii cred că 350-500 g de carne pe săptămână este o opțiune bună, dar dacă mâncați tipurile de carne enumerate mai sus”, spune expertul, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Singurul desert care scade colesterolul și este bogat în magneziu
„Pentru a evita consecințele negative asupra sănătății, ar trebui să înlocuiți carnea cu surse vegetale de proteine: leguminoase, soia, nuci. Este important să creșteți consumul de alimente vegetale, deoarece fibrele conținute de acestea ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2 II și de boli cardiovasculare”, adaugă specialistul.
Este important ca dieta să conțină suficiente proteine, care se găsesc nu doar în carne, ci și în pește, produse lactate și leguminoase. În medie, o persoană ar trebui să ia 0,8-1,2 g de proteine pe 1 kg de greutate corporală.
Comentarii: