Ce fel de sare este mai bine să folosești când pui varza la murat. În sezonul de varză murată, când pregătim murăturile, pregătim foile de varză pentru sarmalele de Ajun și Crăciun și căutăm frenetic cea mai delicioasă rețetă cu care să surprindem pe toată lumea, în prim plan este întrebarea ce sare să punem la varză pentru un rezultat cât mai bun.
Nu orice varietate de varză este potrivită pentru prepararea varzei. Specialiștii recomandă soiul „Balkan” și soiul „Kyose”, împărtășind de ce acesta din urmă este o alegere ideală pentru varză – gustul său este blând, cu note acrișoare delicate, este ușor de prelucrat, deoarece este fragil, fraged, frunzele de varză în sine sunt fine, iar sarmalele cu frunze de varză preparate cu ele se topesc în gură.
CITEȘTE ȘI: Cum te păzește varza murată de cancer: Efectele benefice asupra sănătății
Varza din soiul „Kyose” este renumită pentru fermentarea sa rapidă și ușoară, care se datorează conținutului corect de apă și zaharuri din ea și care nu necesită abilități și îngrijire speciale. Varietatea este ușor de recunoscut chiar și de către străini compleți – trebuie doar să vă uitați la nervurile verzei care ies din căpățână și să determinați numărul frunzelor sale – varza Kyose are 5 nervuri, o veți recunoaște cu ușurință numărând, chiar dacă nu aveți niciun concept de soiuri și varză și sunteți un începător complet la prepararea varzei.
Alegerea soiului potrivit nu este singurul lucru care determină calitatea varzei dumneavoastră. Sarea prin care are loc fermentația nu este de o importanță secundară. Printre cele mai căutate informații online în sezonul de varză murată și pe această temă, pe lângă ce soi este cel mai bun, este ce sare se pune pe varză murată. Dacă vă așteptați la un răspuns într-un singur cuvânt la această întrebare, veți fi dezamăgiți. Alegerea sării și cantitatea acesteia depind de metoda de preparare a verzei și de rețetă.
Dacă aveți de gând să puneți varza întreagă într-o canistră potrivită în pivniță, aveți nevoie de 400 g de sare grunjoasă pentru fiecare 10 litri de apă. Nu uitați să o răzuiți și să o dizolvați, însă, înainte de a turna varza.
Dacă aveți de gând să preparați varză în borcane, proporția este de 3 linguri de sare pentru fiecare borcan cu o capacitate de 3 litri. Sarea necesară aici este aceeași și nu diferă de cea anterioară – sare de mare, nu iodată de masă, deoarece varza vă va mulțumi mai mult prin gustul și durabilitatea ei dacă o preparați cu sare de mare grunjoasă, deși în unele rețete pentru prepararea în borcane , și nu în butoi, ar trebui să fie scris că sarea de masă poate fi folosită fără probleme.
Cu toate acestea, cu siguranță nu ar trebui să fie iodată și este important ca aceasta să fie cât mai mare posibil, chiar dacă se gătește.
Deși utilizarea sării grunjoase este recomandată ca fiind standardul de aur în prepararea varzei, această sare nu se pune nedizolvată în ketchup, butoi sau borcane. Dimpotrivă, trebuie să fie dizolvată în apă, potrivit healthline.com.
Cea mai delicioasă întrebare este probabil aceasta. Și sunt zeci pentru că:
CITEȘTE ȘI: Remediu pentru multe afecţiuni: Ce se întâmplă în corp după ce mănânci varză murată
Este firesc să fii entuziasmat de motivul pentru care varza murată este bună pentru sănătate nu mai puțin decât interesul tău pentru subiectul ce fel de sare se pune pe varză. Printre principalele beneficii se numără: