Ce înseamnă că râgâi des: Ce îți spune de fapt corpul tău. În majoritatea cazurilor, eructațiile sunt cauzate de înghițirea excesivă a aerului care nu ajunge în stomac, ci se acumulează în esofag. O persoană poate înghiți aer în exces în timp ce mănâncă sau bea repede, mestecă gumă, fumează sau bea băuturi carbogazoase.
Ce înseamnă că râgâi des: Ce îți spune de fapt corpul tău
În condiții normale, eructația este un proces complet natural atunci când organismul încearcă să elimine excesul de gaze din tractul digestiv superior. În condiții normale, o persoană poate râgâi de una până la patru ori după fiecare masă. Dar chiar și eructația are limite.
Potrivit experților, frecvența eructațiilor depinde de cantitatea și viteza mâncării și a înghițirii aerului. În acest articol, veți afla mai multe despre unele dintre motivele care provoacă eructații frecvente.
CITEȘTE ȘI: Câtă apă trebuie să bei pe zi pentru sănătatea articulațiilor și a inimii
Ingestia de aer
Această problemă poate fi rezolvată cu câțiva pași simpli. De exemplu, puteți:
- Mestecați alimentele încet pentru a înghiți mai puțin aer
- Evitați berea și alte băuturi carbogazoase care emană dioxid de carbon
- Evitați guma de mestecat și dulciurile tari care încurajează mestecatul excesiv și prelungit
- Renunțați la fumat deoarece inhalați aer în timp ce fumați
Respirația pe gură
Dacă suferiți de alergii sau probleme nazale, sunt șanse să respirați pe gură. Acest lucru crește tendința de a râgâi ca urmare a înghițirii excesive de aer. Puteți obține spray-uri nazale care curăță căile respiratorii și le fac mai ușoare, reducând în același timp riscul de eructații excesive.
Intoleranța la lactoză sau fructoză
În astfel de cazuri, este dificil pentru stomac să digere alimentele pe bază de lapte, deoarece lactoza rămâne mult timp în stomac, producând gaze. În cazul intoleranței la lactoză, eructațiile sunt însoțite de dureri de stomac, balonare și gaze.
Dacă observați că râgâiți imediat după ce ați băut suc de fructe, atunci este posibil să suferiți de intoleranță la fructoză. Pentru a rezolva această problemă, nu beți astfel de lichide pentru o perioadă.
Stresul
Atunci când o persoană este nervoasă sau stresată, aceasta înghite mai mult aer și poate râgâi foarte des. Persoanele care suferă de tulburări de anxietate sunt predispuse să râgâie mai des.
Refluxul
Aciditatea ridicată din stomac tinde să urce în esofag, iar persoana înghite mai mult aer, se simte balonată și râgâie mai des. Eructațiile cronice pot fi, de asemenea, direct legate de inflamația din stomac cauzată de bacteria Helicobacter pylori, care este responsabilă și de ulcerele stomacale. Într-un astfel de caz, medicii recomandă să se utilizeze medicamente împotriva acidității stomacale.
Când ar trebui să vă consultați medicul
Experții spun că ar trebui să consultați imediat un medic dacă râgâitul este însoțit de simptome precum:
CITEȘTE ȘI: Fructele care au grijă de sănătatea oaselor: Sunt bogate în vitamina K și potasiu
- diaree
- Dureri abdominale constante
- Sângerare în timpul scaunului
- Temperatură ridicată
- Strânsoare în piept
- Sațietate rapidă și pierderea apetitului
Aceste simptome pot semnala o problemă digestivă de bază, potrivit actualno.com.
Comentarii: