SANATATE

Ce parte a organismului e cea mai afectată dacă sari peste micul dejun: Nu e vorba de stomac

Foto: Pinterest.com

Ce parte a organismului e cea mai afectată dacă sari peste micul dejun: Nu e vorba de stomac. Sărirea peste micul dejun nu afectează stomacul la fel de mult ca inima, spune cardiologul Francisco López-Jimenez.

Ce parte a organismului e cea mai afectată dacă sari peste micul dejun

Potrivit cardiologului Francisco López-Jiménez, persoanele care sar peste masa de dimineață au un risc ridicat de a dezvolta boli cardiovasculare.

CITEȘTE ȘI: Cel mai înșelător mic dejun pentru pancreas

Expertul amintește că există statistici potrivit cărora atacurile de cord apar mai ales dimineața. Acest lucru depinde în mare măsură de creșterea nivelului de adrenalină după trezire. Dacă combinați această condiție cu lipsa caloriilor, atunci glandele care produc adrenalină încep să fie suprimate, dar în același timp organismul cade în această goană de adrenalină, explică cardiologul.

” Prin urmare, săritul peste micul dejun este periculos pentru inimă. Acest lucru este adesea făcut de persoanele cu obiceiul de a lua o cină copioasă, dar seara, înainte de a merge la culcare, organismul are nevoie de cele mai puține calorii. Este mai bine să le obțineți odată cu începerea noii zile” , spune cardiologul.

Medicul a îndemnat, de asemenea, să nu sară peste micul dejun în timpul postului intermitent. El adaugă că, în timpul unei astfel de diete, se poate sări peste orice altă masă, dar nu peste micul dejun.

Lipsa micului dejun este extrem de dăunătoare și pentru copii.

Oamenii de știință de la Anglia Ruskin University (ARU) din Regatul Unit și de la Universidad de las Americas din Mexic au dezvăluit efectele nocive ale omiterii micului dejun pentru copii. Potrivit unui studiu publicat în BMC Nutrition Journal, acest lucru poate duce la probleme mentale și dificultăți la vârsta adultă.

Peste 150 000 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani din 42 de țări au participat la studiu. S-a constatat că frecvența micului dejun este legată aproape liniar de satisfacția față de viață, copiii care luau micul dejun în fiecare zi prezentând cele mai ridicate niveluri de satisfacție, în timp ce cei care nu luau niciodată micul dejun aveau cele mai scăzute niveluri de satisfacție.

Nivelurile de satisfacție a vieții variază de la o țară la alta. De exemplu, în Portugalia, copiii care iau micul dejun în fiecare zi prezintă cele mai ridicate niveluri de satisfacție a vieții, în timp ce în România, cei care nu iau niciodată micul dejun prezintă cele mai scăzute scoruri.

CITEȘTE ȘI: Mic dejun: Ce să NU mănânci înainte de ora 10 – Alimentele care îți afectează sănătatea

De asemenea, se pare că, chiar și în rândul celor care iau micul dejun în fiecare zi, există diferențe între țări. Astfel, copiii din Anglia care iau micul dejun în mod regulat prezintă unul dintre cele mai scăzute niveluri de satisfacție a vieții din toate țările, după România, Ungaria, Germania și Austria, potrivit actualno.com.

Potrivit oamenilor de știință, un mic dejun regulat nu numai că oferă organismului energia și substanțele nutritive necesare, dar ajută și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, inclusiv a capacității de concentrare și de învățare.

Comentarii: