NUTRITIE SANATATE

Ce poți consuma dacă ai suferit de toxiinfecție alimentară

FOTO: Shutterstock

Ce poți consuma dacă ai suferit de toxiinfecție alimentară. În caz de toxiinfecție alimentară, ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să mâncați, dar este important să vă hidratați.

SIMPTOMELE TOXIINFECȚIEI ALIMENTARE

Toxiinfecția alimentară este cauzată de consumul de alimente contaminate. Organismele infecțioase, inclusiv bacteriile, virușii și paraziții, sau toxinele acestora sunt adesea de vină.

Experții explică faptul că toxiinfecțile alimentare încep adesea cu grupul de bacterii Bacillus cereus. Simptomele intoxicației alimentare variază în funcție de sursa de contaminare.

CITEȘTE ȘI: Toxiinfecție alimentară: Care sunt alimentele care te pot îmbolnăvi

Foto: Pinterest.com

Majoritatea tipurilor de toxiinfecții alimentare provoacă unul sau mai multe dintre următoarele semne și simptome:

  • Greață
  • Vărsături
  • Diaree apoasă sau cu sânge
  • Dureri abdominale și crampe
  • Febră

Simptomele încep, de obicei, la câteva ore după ce ați consumat alimente contaminate. De asemenea, acestea pot începe zile sau săptămâni mai târziu.

Boala cauzată de otrăvirea alimentară durează de obicei de la câteva ore la câteva zile.

De ce este periculoasă toxiinfecția alimentară și cum se tratează aceasta

Organismele infecțioase sau toxinele lor pot contamina alimentele în orice etapă de procesare sau de producție, chiar și în etapa de creștere sau de recoltare. Contaminarea poate avea loc, de asemenea, la domiciliu, dacă alimentele sunt manipulate sau pregătite incorect.

Contaminarea încrucișată, sau transferul organismelor dăunătoare de pe o suprafață pe alta, este, de asemenea, o cauză a toxiinfecților alimentare.

TRATAMENTUL TOXIINFECȚILOR ALIMENTARE

Experții descriu majoritatea cazurilor de intoxicații alimentare ca fiind acute, ceea ce înseamnă că toxiinfecția alimentară apare brusc și durează puțin timp.

Cele mai multe persoane cu o tulburare de alimentație se ameliorează fără tratament, dar este important să înlocuiți rapid lichidele și electroliții pierduți pentru a preveni deshidratarea. În cazurile severe, poate fi necesar un tratament spitalicesc.

Remediile la domiciliu pentru intoxicația alimentară includ, de obicei, odihnă și hidratare.

O altă opțiune este utilizarea probioticelor, care sunt alimente sau suplimente nutritive care conțin bacterii vii. Aceste microorganisme înlocuiesc sau completează bacteriile benefice care se găsesc în tractul gastrointestinal.

Deși veți dori să evitați lactatele atunci când vă recuperați după o toxiinfecție alimentară, iaurtul sau chefirul, o băutură din lapte fermentat, sunt acceptabile, deoarece conțin probiotice.

În general, dacă aveți o toxiinfecție alimentară, cel mai bine este să reveniți treptat la modelul alimentar normal.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Legumele și fructele care pot cauza toxiinfecție alimentară dacă nu sunt spălate cum trebuie

Începeți prin a mânca alimente fade și apoi introduceți încet alimente noi. Evitați alimentele bogate în zahăr și grăsimi în timp ce vă recuperați după otrăvirea alimentară.

Fibrele sprijină sănătatea colonului și ajută la digestie, dar cresc și frecvența intestinelor. Din acest motiv, nu sunt recomandate atunci când vă confruntați cu toxiinfecția alimentară .

Dacă aveți diaree sau dacă vomitați, mâncați pâine prăjită, banane, orez sau biscuiți.

Comentarii: