Ce preferau să mănânce de Crăciun Nicolae și Elena Ceaușescu: Preparatele nelipsite de la masa lor. Soții Nicolae și Elena Ceaușescu se bucurau de adevărate mese îmbelșugate de Crăciun. Aceștia aveau posibilitatea de a beneficia de mâncăruri care mai de care mai alese, bucate gătite de mâini iscusite, în timp ce românii își puteau permite poate doar să viseze la astfel de preaprate.
De Crăciun, Nicolae și Elena Ceaușescu pregăteau mese îmbelșugate, festive și aveau grijă ca totul să fie organizat ca la carte, întrucât invitații care le călcau pragul să nu aibă de ce să se plângă.
Ce preferau să mănânce de Crăciun Nicolae și Elena Ceaușescu
Deși financiar își puteau permite să facă diverse aroganțe, soții Ceaușescu alegeau să aibă pe mesele lor preparate tradiționale. Fiica lui Marin Ceaușescu a oferit acum ceva vreme o declarație prin care povestea Elena Ceaușescu îi instruia pe bucătari. Printre mâncărurile preferate se numărau: pui la ceaun, piftie, salată de boeuf și sarmale în zilele de sărbătoare.
„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar!”, a povestit Mihaela Ceaușescu, în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, potrivit click.ro.
Mâncarea preferată a lui Nicolae Ceaușescu
Fostul președinte al României iubea preparatele tradiționale din pește, ciorbă de pește, saramură și, nu în ultimul rând, sarmalele. Bărbații obișnuiau să bea vin alb și țuică de prună îndulcită, iar femeile băuturi dulci care nu conțineau foarte mult alcool.
CITEȘTE ȘI: Cum a suferit Irina Loghin din cauza Elenei Ceaușescu: Ce i-a interzis să mai facă
„Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură, marea lui pasiune fiind sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a continuat aceasta.
Comentarii: