Ce să adaugi în cafea pentru ca aceasta să echilibreze glicemia. Cafeaua nu este doar una dintre cele mai consumate băuturi calde la nivel mondial, un produs considerat unul dintre cele mai importante exporturi și care constituie o parte semnificativă din veniturile unor economii, ci și o sursă de sănătate, după cum arată studii recente.
Bogată în antioxidanți, trezindu-ne simțurile și permițându-ne să ne revigorăm, prilej pentru o invitație la o întâlnire sau un timp plăcut petrecut cu prietenii, cafeaua are numeroase beneficii care depind de modul în care o preparăm și cu ce o servim.
Și dacă în lunile calde ale anului, sub soarele arzător și pe nisipurile fierbinți, o bem cu gheață – frappe, iarna sunt deosebit de populare cafeaua cu scorțișoară, despre care v-am povestit deja, și cafeaua cu gălbenuș de ou.
CITEȘTE ȘI: Cel mai sănătos condiment cu care să înlocuiești zahărul din cafea
Se vorbește mult despre beneficiile consumului de gălbenuș de ou, precum și despre unele riscuri potențiale. De asemenea, este important să se demonteze mitul conform căruia ouăle sunt cauza colesterolului ridicat, indicând un risc de cheaguri de sânge – un risc crescut de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Ouăle și gălbenușurile lor se dovedesc a fi mult mai benefice pentru sănătate decât se credea anterior, dar care este motivul pentru a consuma cafea cu gălbenuș?
Mai mult: Sfatul zilei pentru sănătate, 9 decembrie: Medic: NU dimineața, dar acesta este cel mai bun moment pentru a bea cafea
Întotdeauna vă începeți ziua cu cafea dimineața, dar nu aveți timp pentru micul dejun? Rețeta de cafea cu gălbenuș de ou – o delicioasă băutură pro-metabolică pentru cei mereu ocupați și grăbiți care nu își permit micul dejun – înlătură toate scuzele. Dacă știi cum să prepari această băutură, și este foarte ușor și rapid, vei oferi corpului tău o bogăție de substanțe valoroase cu prima înghițitură de cafea și nu vei mai avea nevoie de un alt mic dejun.
Alimentația sănătoasă și ceea ce funcționează pentru un metabolism bun necesită în mod ideal ca noi să avem un aport caloric în decurs de o jumătate de oră până la o oră după trezire și este important ca micul dejun să fie complet pentru a da un start bun zilei.
Cu toate acestea, ne îndoim că aveți timp pentru un mic dejun care necesită ore de pregătire, iar cei care au fost obișnuiți să bea doar cafea dimineața de ani de zile vor găsi dificil să înceapă micul dejun în general. Această băutură excepțională, valoroasă și delicioasă – cafeaua cu gălbenuș îi ajută pe toți aceștia și pe cei care sunt preocupați de sănătatea lor.
Dacă vă îngrijorează consumul de gălbenușuri de ou crude, ne grăbim să vă spunem că nu este așa, deoarece atunci când este adăugat la cafeaua fierbinte, gălbenușul este deja semicru, ceea ce, la rândul său, minimizează riscurile pentru sănătate asociate cu gălbenușurile de ou crude.
Astfel, acest miracol – cafeaua cu gălbenuș – aduce doar beneficii presupuse și neașteptate pentru sănătate, fără riscuri, printre care se numără:
Secretul rețetei este că, pe lângă gălbenuș, conține sirop de arțar și smântână, iar combinația lor nu este doar neașteptat de bună la gust, ci și extrem de sănătoasă. Pregătiți următoarele ingrediente pentru cafeaua cu gălbenuș:
Mai întâi, frișca și siropul se bat, rezultând un amestec cu consistența frișcăi, iar apoi se adaugă gălbenușul de ou. Nu vă faceți griji cu privire la gustul acestei băuturi minunate, nu este ou crud, este divin și vă va plăcea cu siguranță.