NUTRITIE SANATATE

Ce să adaugi în paharul cu lapte pentru a dormi mai bine: Nu este vorba despre miere

huffingtonpost.com

Ce să adaugi în paharul cu lapte pentru a dormi mai bine: Nu este vorba despre miere. Adăugarea unui ingredient la lapte înainte de a-l bea îmbunătățește semnificativ sănătatea. Dr. Krutika Nanavati recomandă consumarea acestui produs cu adaos de tinctură de propolis. În plus față de tratarea bolilor pulmonare și a răcelii, aceasta calmează nervii, îmbunătățește somnul și bunăstarea generală, relatează expertul.

Ce să adaugi în paharul cu lapte pentru a dormi mai bine: Beneficiile laptelui cu propolis

„Un leac pentru toate bolile: adăugați doar 20 de picături în lapte și corpul dumneavoastră vă va mulțumi”, spune expertul.

„Pentru a prepara amestecul, este recomandat să folosiți tinctură de propolis 10%, vândută în orice farmacie. O sticlă de 25 ml va dura foarte mult timp. Produsul este ieftin, dar este foarte eficient și veți simți efectul imediat”, adaugă specialistul.

„Pentru 100 ml de lapte fierbinte, trebuie să adăugați doar 20 de picături de propolis, amestecați bine și luați înainte de culcare timp de 10 zile, o dată pe lună. Cursul trebuie repetat timp de 4-6 luni. Acest remediu popular poate fi administrat și copiilor.

CITEȘTE ȘI: Combinația de miere cu propolis ajută la vindecarea rapidă a leziunilor

În plus, după prima utilizare a tincturii de propolis și lapte, puteți observa un efect pozitiv în tratamentul răcelilor. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că pentru copiii preșcolari proporțiile sunt ușor diferite. Adăugați 1-2 picături de propolis la 1/3 cană de lapte cald. Și în acest caz, băutura ar trebui să fie băută înainte de culcare”, spune specialistul.

„Dacă aveți gastrită, pancreatită, ulcer gastric, boli hepatice, ar trebui să luați acest medicament timp de șase luni pentru a vă îmbunătăți starea de bine. La femei, această băutură ajută la normalizarea ciclului menstrual. De asemenea, reduce cantitatea de colesterol nociv din sânge și tratează diverse boli de piele, inclusiv eczema”, adaugă expertul.

Stabilizarea psihicului

Nutriționistul mai spune: „Laptele cald cu tinctură de propolis are un efect pozitiv asupra stabilizării psihicului. Cu utilizarea regulată, opiniile negative vin și o persoană se conectează în mod subconștient la cele pozitive.”

Mai multe despre beneficiile propolisului

Propolisul a fost folosit în medicina populară de câteva mii de ani. Egiptenii antici au observat activitatea sa antibacteriană și l-au folosit pentru a conserva corpurile în timpul îmbălsămării.

În Grecia și Roma antice, propolisul era folosit ca dezinfectant oral și ca antiseptic pentru vindecarea rănilor. Proprietățile antimicrobiene ale propolisului au făcut din acesta un medicament popular în Europa între secolele XVII și XX.

În prezent, propolisul se adaugă la medicamentele pentru răceală, la diverse creme și unguente, la pastiluțe și pastile pentru gât, la ape de gură și paste de dinți și este disponibil și ca supliment alimentar.

Propolisul conține compuși bioactivi, ale căror efecte sunt studiate în experimente de laborator și pe animale. Unele componente au efecte benefice, în principal antimicrobiene. În prezent, propolisul este studiat ca supliment alimentar, componentă a apei de gură și a clătirii gâtului, precum și a preparatelor pentru aplicare topică.

Dintre componentele bioactive, propolisul conține cea mai mare cantitate de antioxidanți – flavonoide. Conține acizi fenolici, o cantitate mică de enzime, vitaminele B1, B2, B6, C și E, precum și oligoelemente – magneziu, calciu, potasiu etc. Este format în principal din rășini vegetale și secreții ale glandelor apicole (până la 70%) și conține, de asemenea, mai mult de 180 de compuși utili, care includ 16 clase de substanțe organice. Printre acestea se numără

  • vitaminele A, C, E, H, P și grupul B (B1, B2, B6);
  • uleiuri esențiale, flavonoide, enzime;
  • acizi grași și fenolici.

Produsul apicol are proprietăți curative pe care le păstrează chiar și atunci când este fiert:

  • întărirea sistemului imunitar;
  • acțiune bactericidă și bacteriostatică;
  • suprimarea activității și distrugerea microorganismelor;
  • tratamentul ulcerului gastric, ulcerului duodenal;
  • ameliorarea simptomelor varicelor și alergiilor;
  • protecție împotriva radicalilor liberi.

Ajută la tratarea inflamațiilor și accelerează regenerarea țesuturilor. Extractele de apă au proprietăți condroprotectoare. Acestea sunt capabile să protejeze țesutul cartilaginos de distrugere și să stimuleze regenerarea acestuia.

CITEȘTE ȘI: Ce NU ştiai despre propolis: Minunile pe care le face substanţa produsă de albine

Se utilizează pentru durere (inclusiv durere de dinți). Eficient în bolile mucoasei bucale, limbii și gingiilor. De asemenea, este considerat promițător ca agent în tratamentul cariilor.

Comentarii:
preload imagepreload image