Ce să faci dacă ți-ai pierdut mirosul din cauza răcealii: Remediile la care poți apela. Există opinia că răceala comună nu poate fi tratată. Se spune că va dispărea de la sine. De fapt, aceasta este o afirmație falsă. Înfundarea nasului, mucusul din el – sunt simptome care nu pot fi lăsate fără atenție, altfel pot duce la pierderea mirosului în timpul unui nas care curge.
Un astfel de fenomen amenință cu multe necazuri și, în unele cazuri, cu inaptitudinea profesională. Vorbim despre reprezentanți ai unor profesii precum vinificatorii, bucătarii, parfumierii.
CITEȘTE ȘI: Nas înfundat: Când nu e vorba despre răceală – Afecțiunile pe care le poate indica
Ce să faci dacă ți-ai pierdut mirosul din cauza răcealii
Cauzele pierderii mirosului
Insensibilitatea la mirosuri este o boală care are 2 varietăți: hiposmia și anosmia. În primul caz, simțul mirosului nu este pierdut complet. Al doilea caz se caracterizează prin pierderea completă a capacității de a mirosi. Acest lucru se datorează activității sporite a virusurilor. Membrana mucoasă se umflă și blochează canalele care duc la receptorii speciali responsabili de simțul mirosului.
Sinuzita, rinita, sinuzita maxilară, infecțiile virale respiratorii acute și gripa pot provoca această afecțiune.
Dacă vă dați seama că nu puteți simți niciun miros, nu intrați în panică. Este necesar să consultați imediat un medic. Cu un tratament competent, simțul olfactiv revine și după 5-7 zile pacientul va putea din nou să simtă toată varietatea de arome.
Cum vă reveniți simțul mirosului dacă treceți printr-o răceală?
Există mai multe moduri care sunt folosite în acest scop. Adesea sunt prescrise inhalații și picături nazale. În primul caz, substanțele utile sunt inhalate prin nas, iar în cel de-al doilea – acestea afectează membrana mucoasă după pompare.
Cu toate acestea, totul ar trebui să fie cu moderație. Abuzul de spray-uri și picături poate juca o glumă crudă și poate crește umflarea membranei mucoase. Prin urmare, este necesar să se consulte un medic și să se precizeze doza.
Medicamentul oficial în astfel de cazuri prescrie picături vasoconstrictoare. Acei oameni care încearcă să nu folosească medicamente pot pregăti picături nazale acasă. Amestecați camfor și ulei de mentol în proporții egale. Pulverizați acest amestec în nas de 3 ori pe zi. Sunt suficiente 3-4 picături în fiecare nară.
CITEȘTE ȘI: Trucuri mai puţin ştiute: Mişcările care curăţă sinusurile şi te scapă de senzaţia de nas înfundat
Inhalațiile la domiciliu sunt, de asemenea, utile. Soluțiile pentru acestea se prepară pe bază de uleiuri esențiale cu adaos de diverse ingrediente. Puteți încerca să dizolvați 3 picături de ulei esențial de lavandă sau de mentă în 200 ml de apă clocotită, adăugați 10 picături de suc de lămâie și inhalați în fiecare nară, recomandă actualno.com.
Procedura trebuie efectuată timp de 10 zile, o dată pe zi.
Nasul care curge împreună cu pierderea mirosului este un fenomen neplăcut care necesită un tratament imediat.
Comentarii: