NUTRITIE SANATATE

Ce să mănânci când glicemia scade periculos de mult

griffinandrow.com

Ce să mănânci când glicemia scade periculos de mult. Hipoglicemia este o boală care afectează nivelul de zahăr și glucoză din organism. Este considerată opusul diabetului, deoarece scade nivelul zahărului din sânge sub nivelul acceptabil. Ea apare atunci când aceste niveluri scad sub 70 mg/dl și poate deveni un real pericol pentru viață.

Efectele secundare ale acestei boli sunt aproape imediate, provocând oboseală, dureri de cap, amețeli sau bătăi rapide ale inimii. Ca multe boli ale organismului, și aceasta este influențată foarte mult de alimentația bună sau proastă și de stilul de viață.

În acest articol, îți dezvăluim alimentele care te ajută să-ți echilibrezi nivelul de zahăr din sânge, fără a dăuna deloc organismului tău.

CITEȘTE ȘI: Glicemie scăzută dimineața? Ce altceva ar putea cauza acest simptom, în afară de diabet

Ce să mănânci când glicemia scade periculos de mult

Micul dejun

Noaptea, când dormi, nivelul zahărului din sânge scade, așa că este indicat să iei micul dejun imediat după ce te trezești. În acest fel, corpul tău va obține energia de care are nevoie din alimente fără a fi nevoit să folosească toată glucoza rămasă.

Desigur, ar trebui să începeți cu alimente sănătoase care conțin multe vitamine. Dimineața, mâncați ouă fierte, cereale, iaurt, miere sau diverse fructe de sezon. Fructele de pădure sunt una dintre cele mai bune combinații de zahăr sănătos, antioxidanți și vitamine pentru corpul tău.

Prânzul

Este recomandat ca prânzul să fie ușor, dar plin de proteine, grăsimi și carbohidrați sănătoși. Pune accent pe pui, salată, cartofi dulci și o varietate de legume de sezon.

Puteți obține alți carbohidrați din pâine, alegeți-le pe cele care conțin mai multe tipuri de cereale în compoziția lor. Medicii recomandă insistent consumul de pește precum sardinele și tonul, însoțite de salată sau legume.

Cina

Deși cina poate fi tentantă pentru oricine, medicii recomandă să o păstrați ușoară. Pentru cină, alegeți carbohidrați și proteine care includ leguminoase, salată, pui sau orez.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci cojile de mandarine: Efectul pe care îl au asupra glicemiei și ficatului

Dacă vi se face foame, atunci ar trebui să consumați alimente bogate în glucoză, cum ar fi clătite și fructe. Sucurile de fructe sunt, de asemenea, permise.

Fiți întotdeauna atenți să citiți semnele pe care vi le dă corpul cu privire la această afecțiune, recomandă actualno.com. Persoanele care iau medicamente antidiabetice puternice sunt, de asemenea, în pericol, deoarece medicamentele pot perturba echilibrul bun al zahărului din sânge.

Comentarii: