NUTRITIE

Ce să mănânci în concediu pentru a NU te îngrășa / România, la mare și la munte

Foto: Pinterest.com

Concediul nu este numai un prilej de reîncărcare a bateriilor, ci și unul pentru a ne delecta cu tot felul de mâncăruri savuroase.

Deși am vrea să încercăm cele mai inedite preparate, trebuie să știm că multe dintre ele au un aport caloric mai ridicat decât credem, ceea ce ne poate aduce, după vacanță, niște kilograme în plus. Cu toate acestea, indiferent de destinația pe care o vom alege în această vară, opțiunile pentru a avea parte de o dietă sănătoasă sunt suficiente.

În articolul de mai jos veți găsi aspecte referitoare la ce ar trebui să mâncăm atunci când suntem în vacanță la noi în țară. Veți putea astfel să vedeți care ar fi cele mai adecvate preparate pentru un meniu gustos și sănătos.

Să aveți o vacanță frumoasă și savuroasă!

Ce ar trebui să mâncăm, pentru a nu ne îngrășa, dacă suntem într- un sejur la munte, la noi în țară

Mulți dintre noi preferă vara răcoarea munților. De aceea, ne căutăm din timp locuri în care să ne bucurăm nu numai de aerul curat, ci și de preparate delicioase.

Clătite cu zucchini și iaurt grecesc, dulci sau sărate/ MIC DEJUN SĂNĂTOS și HRĂNITOR

Cum să ai cele mai lungi gene

Care este meniul unei franțuzoiace? Iată secretul datorită căruia își păstrează silueta!

Fie că optăm pentru pensiuni sau hoteluri, acestea ne oferă o gamă largă de mâncăruri. Din păcate, cea mai mare parte dintre ele sunt pline de calorii și pot strica o dietă sănătoasă.

Foto: Pinterest.com

Cu toate acestea, avem destule posibilități să beneficiem de alimente sănătoase și gustoase. Iată doar câteva exemple:

• Poți să mănânci carne la grătar- Cu siguranță că ieșirile la munte sunt asociate cu prepararea unui grătar pe cinste. Dacă nu vrei să te îngrași, evită cârnații, micii sau orice fel de carne grasă. Preferabil este să optezi pentru piept de pui fără piele, pentru aripioare fără piele, pentru frigărui din piept de pui cu legume sau pentru mușchi de vită.
• Nu ocoli peștele- Peștele fript, cu carne slabă, este mereu o alegere potrivită.
• Bucură-te de legume la grătar- Le poți folosi inclusiv ca garnitură pentru carnea sau peștele la grătar.

Obiceiuri alimentare pe care trebuie să le introduci în BUCĂTĂRIA ta

Antidoturi naturale pentru dezechilibrele hormonale

5 BĂUTURI digestive pe care trebuie să le servești după o masa copioasă

• În loc de cartofi, alege orezul sau garniturile de legume
• Ai grijă la sosurile de la salate- Cele pe bază de maioneză sau brânză îngrașă Așa că evită-le cât poți și orientează-te către unele mai „light”, precum vinegreta sau sosurile pe bază de lămâie.
• Evită produsele lactate grase
• Nu ocoli fructele de sezon- În special pepenii sunt bogați în apă și săraci în calorii, ajutîndu-te să nu acumulezi kilograme în plus
• Stai departe de dulciurile ispititoare- Papanașii, clătitele, plăcintele sau orice alte prăjituri cu cremă trebuie ocolite. Optează pentru salate de fructe (fără frișcă sau cu frișcă vegetală), pentru înghețată din sucuri de fructe sau rezumă-te la o bucățică de ciocolată amăruie.

Ce ar trebui să mâncăm, pentru a nu ne îngrășa, dacă suntem într- un sejur pe litoral, la noi în țară

Hotelurile și pensiunile de pe litoralul nostru au început tot mai mult să se orienteze către varianta „all inclusive”. Așa că oferă o gamă largă de preparate, care de care mai bogate în calorii.

PARADOX: Îți înșeli partenerul, iar acesta te iubește mai mult/ STUDIU

Idei INEDITE pentru ÎMBUNĂTĂȚIREA vieții sexuale

MITURI despre nutriție DEMONTATE de specialiști

Pentru a continua însă să avem o dietă sănătoasă și în concediu, la mare ar fi bine să consumăm:

• Pește și fructe de mare- Acestea sunt bogate în nutrienți esențiali, dar nu conțin calorii periculoase. Consumă-le liniștită, dar nu înainte de a te asigura că sunt proaspete și preparate corespunzător.
• Alege carne la grătar, nu prăjită- Preferabil este să optezi pentru pui și vită.

Foto: Pinterest.com

• Bucură-te de legume preparate divers
• Orientează-te către salate ce nu au sosuri consistente sau carne grasă
• Poți mânca supe și ciorbe, cu condiția să nu fie pe bază de carne cu grăsime
• Profită de fructele de sezon și consumă-le zilnic (pepene, piersici, prune etc.)
• Evită garniturile pe bază de paste și cartofi- Alege mai degrabă orezul și mai ales legumele
• Orientează-te către deserturi simple, precum înghețată din suc de fructe sau salate de fructe.

Comentarii:
preload imagepreload image