NUTRITIE SANATATE

Ce să mănânci la micul dejun pentru a nu avea probleme cu tensiunea restul zilei

cookforyourlife.org

Ce să mănânci la micul dejun pentru a nu avea probleme cu tensiunea restul zilei. Tensiunea arterială ridicată precede atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale – nu întâmplător este numită ucigașul „tăcut”.

Practic, nu apare cu simptome vizibile și, din acest motiv, este dificil de recunoscut. Dar valorile sale ridicate pe termen lung pun o povară suplimentară asupra vaselor de sânge și a inimii. În acest caz, suferă și creierul și alte organe, inclusiv ochii și rinichii.

Exercițiile fizice regulate, precum și unele măsuri dietetice, reprezintă baza pentru reglarea valorilor presiunii.

Selectarea corectă a alimentelor de la micul dejun facilitează acest lucru și asigură niveluri stabile ale presiunii pe tot parcursul zilei. În acest scop, prima masă a zilei ar trebui să includă afine, nuci, mere, avocado, ceai verde, potrivit The Health Site.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care cresc tensiunea arterială și colesterolul: Sunt dăunătoare și pentru ochi

Ce să mănânci la micul dejun pentru a nu avea probleme cu tensiunea restul zilei

Merișoare

Merișorul se remarcă prin capacitatea sa de a crește nivelul de oxid nitric din sânge. Datorită acestei substanțe, arterele se dilată. Acest lucru, la rândul său, ajută la reducerea încărcăturii asupra sistemului cardiovascular. Fructele mici sunt o sursă bogată de antioxidanți polifenoli, care sunt importanți pentru vasele de sânge.

Nuci

Un mic dejun complet, care garantează reglarea presiunii pe tot parcursul zilei, ar trebui să includă și nuci. Această nucă este o sursă concentrată de vitamine, magneziu, antioxidanți, omega-3 și grăsimi mononesaturate. Toate aceste substanțe sunt utile pentru organism. În sincronizare, ele ajută la îmbunătățirea stării în prezența factorilor de risc care declanșează boli coronariene.

Nucile, care sunt bogate în omega-3, pot scădea colesterolul rău atunci când sunt consumate în mod regulat.

Mere

Merele sunt un alt aliment care este obligatoriu pentru micul dejun al hipertensivilor. Acestea sunt o sursă bogată de flavonoide antioxidante, care sunt foarte bune pentru noi și pentru inimă. Persoanele care mănâncă mai multe mere au colesterolul mai scăzut decât cele care nu le consumă în mod regulat sau nu le includ deloc în dieta lor.

Este important să consumați acest fruct cu coaja, deoarece aceasta conține toate substanțele benefice care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Avocado

O modalitate excelentă de a obține uleiuri mononesaturate, acizi grași esențiali, steroli vegetali care scad colesterolul, vitamina E și multe altele care ajută la scăderea tensiunii arteriale este avocado. Consumul acestuia ajută la creșterea nivelului de colesterol bun.

CITEȘTE ȘI: Alimentele medicament: Reduc durerea și scad tensiunea arterială

Ceai verde

Ceaiul verde este, de asemenea, o necesitate în acest caz. Aproximativ o treime din greutatea sa uscată este formată din antioxidanți flavonoizi puternici care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Cei care beau în mod regulat ceai verde au un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune arterială. Dar în acest caz este important să se consume băutura fără zahăr.

Comentarii: