Renumită pentru susţinerea unui stil alimentar sănătos, Mihaela Bilic vorbeşte despre cum putem avea o viaţă echilibrată dacă avem grijă la produsele pe care le consumăm zilnic.
Coronavirusul nu omoară un organism sănătos
Asta trebuie să ştie toată lumea. Ce facem, însă, pentru a ajunge în starea aproape perfectă de sănătate? Avem grijă la alimentaţie. Mihaela Bilic, reputat nutriţionist, ne oferă o reţetă a stilului de viaţă echilibrat, din punct de vedere culinar.
Principiu – 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, oua şi peşte/fructe de mare; totul gătit la abur, la cuptor sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi. Se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei, scrie avantaje.ro.
CITEȘTE ȘI: Începe ziua cu un mic dejun perfect: Reţeta de omletă a celebrului bucătar Gordon Ramsay
Permise la liber – apă, ceai şi cafea, limonadă îndulcită cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori ( tip Zero/Max).
Dimineaţa
Ceai sau cafea (pot fi cu lapte).
Prânz
1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude sau un castron de ciorbă de orice fel.
Seara
Peşte de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată sau un castron de ciorbă de orice fel.
CITEȘTE ȘI: Supa anti-diabet: Cel mai cunoscut expert în plante medicinale din SUA dezvăluie REȚETA
Atenţie
Leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de două ori/ săptămână. La nevoie şi în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă.
Comentarii: