SANATATE

Ce să NU faci ca să fii sănătos: Micile detalii care pot avea un impact negativ

Foto: Pinterest.com

Doar câteva schimbări care ţin de stilul de viaţă îţi asigură sănătatea şi o stare de bine.

Găteşti rareori

Când găteşti tu, ştii exact câtă sare sau cât zahăr pui. De asemenea, mănânci mai sănătos, cu mai puţini conservanţi. În plus, economiseşti bani şi ajungi să te stresezi mai puţin din cauza problemelor băneşti, deci ai numai de câştigat. Nu contează dacă nu-ţi ies unele preparate. Continuă să încerci, pentru că priceperea vine odată cu experienţa.

Nu-ţi faci timp pentru gustări

Renunţarea la gustări te va face să mănânci mai des dulciuri. Pregăteşte cu o zi înainte sau la începutul săptămânii câteva pacheţele cu seminţe, fructe uscate, batoane de cereale făcute de tine, morcovi, felii de măr sau alte fructe. Le vei avea gata pregătite. În plus, cele mai bune surse de acizi graşi Omega-3, grăsimi sănătoase şi proteine sunt nucile, excelente la gustări. O mână de nuci mâncate cu o jumătate de oră înainte de masă îţi va scădea apetitul, ceea ce te va ajuta să nu iei în greutate, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Trucuri utile în gospodărie: Cum păstrezi merele ca să nu se strice

Mănânci rar şi mult

Dacă mănânci mai des mai des şi mai puţin, vei digera mai uşor şi vei slăbi în timp scurt. Sunt multe beneficii obţinute printr-o schimbare minoră.

Truc

Pentru a mânca mai puţin, alege farfurii de dimensiuni mici.

Nu faci întinderi dimineaţa

Pentru a-ţi stimula circulaţia sângelui, pentru a scăpa de durerile de spate şi de problemele digestive, imediat ce te trezeşti, nu uita să faci puţină mişcare. Sunt de ajuns chiar şi câteva întinderi sau exerciţii fizice precum cele de arcuire a spatelui.

Alegi mai rar alimente care conţin vitamina C

Zilnic, ai nevoie de 90 mg de vitamina C pe care le poţi procura din 5 porţii de legume şi legume. Îţi asigură o imunitate mai bună şi protecţie contra cancerului.

CITEȘTE ȘI: Cum faci cumpărături inteligent: Trucurile care te ajută să eviți capcanele de marketing

Fructele de pădure reprezintă o sursă bună de vitamina C. Nu sunt doar frumoase şi plăcute la vedere, ci bogate în flavonoide şi carotene, substanţe care combat radicalii liberi şi inflamaţiile. Cel mai sigur semn că fructele şi legumele le conţin este culoarea vibrantă. Câteva mâini de fructe de pădure, de pildă, îţi aduc beneficiile menţionate mai sus şi sunt chiar mai bune decât suplimentele alimentare.

Comentarii: