SANATATE

Ce să NU iei împreună cu vitamina D: Crește riscul de accident vascular cerebral

Foto: Pinterest.com

Ce să NU iei împreună cu vitamina D: Crește riscul de accident vascular cerebral. Există mai multe greșeli frecvente atunci când se iau vitamine, inclusiv vitamina D , potrivit Dr. Elena Malysheva. Dar una dintre aceste greșeli crește riscul de accident vascular cerebral.

Ce să NU iei împreună cu vitamina D: Crește riscul de accident vascular cerebral

Medicul descrie ca fiind o concepție greșită faptul că vitamina D ar trebui să fie luată în combinație cu alte vitamine, inclusiv calciu. În acest caz, există un risc de accident vascular cerebral.

De această părere este și medicul imunolog Andrei Prodeus. De asemenea, el explică faptul că dacă combinați vitaminele D și K, aceasta din urmă va provoca formarea cheagurilor de sânge.

CITEȘTE ȘI: Vitamina D și efectul pe care îl are asupra glicemiei și colesterolului

Vitaminele A, C și D sunt vitale pentru o persoană în perioada toamnă-iarnă pentru a întări sistemul imunitar, spune Dr. Malysheva. Potrivit acesteia, vit. A are proprietăți antiinflamatorii și protejează împotriva leziunilor hepatice, iar în caz de deficiență poate provoca crampe la picioare, probleme ale pielii și părului, tulburări de somn.

Vitamina D este slab absorbită în următoarele situații:

  • Probleme cu vezica biliară (sau mai degrabă cu scurgerea bilei) – vitamina D este liposolubilă, iar bila este necesară pentru absorbția grăsimilor.
  • Bolile inflamatorii intestinale și tulburările microflorei.
  • Supraponderalitatea – hormonul D este depus în țesutul adipos, deci pacienții obezi trebuie să ia vitamina D în doze mai mari.
  • Anomalii genetice – nu există receptori sensibili la vitamina D.
  • De asemenea, pentru a absorbi bine vit. D, trebuie luat acid polinesaturat Omega-3. Acesta păstrează acuitatea vizuală, frumusețea și protejează endoteliul vascular de leziuni. Creierul este alcătuit în proporție de 30% din acizi grași Omega-3. Substanța nu este sintetizată în organism pe cont propriu. Chiar și adepții dietei mediteraneene nu primesc întotdeauna suficient Omega-3. Acidul gras se găsește în peștele gras, semințele de in, cătina de mare și uleiul de muștar.

Adulții ar trebui să obțină 2 grame de Omega-3 zilnic sau mai mult. Doza exactă poate fi aleasă după o analiză numită Indexul Omega-3, spune Dr. Malysheva.

CITEȘTE ȘI: De ce este mai periculoasă o supradoză de vitamina D decât un deficit

În ceea ce privește formele de vit. D colecalciferolul este o formă inactivă care este necesară pentru a corecta deficitul acesteia, astfel încât toate sistemele organismului să funcționeze corect și să vă simțiți bine, potrivit actualno.com.

Cholecalciferolul de droguri este sigur – probabilitatea unei supradoze este scăzută. Dar există o altă formă activă de vitamina D – calcitriol. Acesta poate fi luat numai sub supravegherea unui medic și în conformitate cu indicațiile medicale.

Comentarii: