Ce să NU mănânci dacă suferi de dureri articulare: Alimentele care măresc inflamația și umflăturile. Varietățile acestei boli sunt multe și sistemul de hrănire depinde de ele. O consultare cu un medic va ajuta la determinarea dietei pentru artrita genunchiului care va funcționa cel mai bine pentru dumneavoastră.
Dacă alegeți dieta greșită, aceasta vă poate înrăutăți semnificativ starea actuală. La urma urmei, un sistem nutrițional care este benefic pentru artrita gouty va agrava doar cursul bolii artritei .
Ce să NU mănânci dacă suferi de dureri articulare: Alimentele care măresc inflamația și umflăturile
Dacă excludeți anumite alimente din dieta dumneavoastră, puteți obține o reducere semnificativă a durerii, inflamației și umflăturii.
CITEȘTE ȘI: De ce te dor mușchii și articulațiile când ești răcit
Pacienții cu artrită ar trebui să evite următoarele produse:
Ceaiul și cafeaua
Aceste băuturi conțin multă cofeină, iar excesul acesteia contribuie la spălarea calciului din oase. Din această cauză, artrita nu face decât să se agraveze.
Produsele din carne cumpărate
Compoziția produselor moderne din carne conține un număr foarte mare de substanțe nocive.
Băuturi alcoolice
Orice persoană cu o sănătate precară ar trebui să excludă astfel de băuturi din dieta sa. Alcoolul reduce nivelul de potasiu din sânge, din cauza căruia se formează edeme. Intoxicația cu alcool duce la subțierea cartilajului articular, potrivit actualno.com.
Sare
Un exces de sare contribuie la creșterea umflăturilor, la creșterea senzației de durere și la dezvoltarea proceselor inflamatorii
Gălbenușul de ou, roșiile, smântâna, vinetele, untul trebuie excluse din alimentație.
Dulciuri
O abundență de dulciuri este, de asemenea, dăunătoare pentru pacienții cu artrită. Magazin pentru biscuiți, chipsuri, biscuiți și fast-food – strict interzise. Lista de restricții este scurtă. În perioada de remisie, vă puteți răsfăța ocazional cu alimentele preferate.
Dieta pentru artrita reumatoidă a articulațiilor
Artrita reumatoidă este o boală gravă, astfel încât urmarea unei diete singure nu va face prea mult bine. Dar chiar și în acest caz, este un excelent agent auxiliar care ajută la prelungirea perioadei de remisie și la ameliorarea inflamației.
Recomandări generale pentru această boală:
- Înlocuirea grăsimilor animale cu grăsimi vegetale;
- limitarea cantității de sare consumată;
- opriți toate ciorbele, cu excepția ciorbelor de legume;
- marinate, murături, alimente conservate – interzise;
- alimentele trebuie să fie calde;
Mâncați de aproximativ 6 ori pe zi în porții mici. Mâncarea este aburită, coaptă sau fiartă.
CITEȘTE ȘI: 5 moduri de a vă „curăța” articulațiile de excesul de acid uric
Dieta pentru artrita genunchiului: produse utile
Medicii recomandă suplimentarea dietei cu următoarele alimente:
- pește gras: sardină, macrou, ton;
- nuci și semințe;
- condimente – turmeric și ghimbir;
- fructe – kiwi, lămâi, mandarine, prune sunt deosebit de utile;
- legume – varza și ceapa sunt preferate. Produsele care conțin vitamina C au un efect bun asupra stării articulațiilor, refăcând țesutul cartilaginos deteriorat.