NUTRITIE SANATATE

Ce să pui în ceai pentru e beneficia din plin de beneficiile acestuia: Îl ajută să fie plin de antioxidanți

organicauthority.com

Ce să pui în ceai pentru e beneficia din plin de beneficiile acestuia: Îl ajută să fie plin de antioxidanți. Dacă adăugați un anumit ingredient la ceai , acesta va face ca antioxidanții să fie mai stabili și mai capabili să fie absorbiți de organism.

Fie că beți ceai des sau rar, această băutură are multe proprietăți benefice datorită antioxidanților conținuți în frunzele de ceai. Cu toate acestea, există un lucru pe care îl puteți adăuga ceaiului dumneavoastră pentru a păstra acești compuși și chiar pentru a le spori beneficiile pentru sănătate. Experți de top în nutriție spun pentru EatingWell de ce ar trebui să adăugați acest ingredient în ceaiul dumneavoastră și de ce este bun.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul, bogat în antioxidanți, cel mai bun pentru intestinele tale

Ce să pui în ceai pentru e beneficia din plin de beneficiile acestuia – Suc de lămâie

Potrivit nutriționistului Dr. Patricia Bannan, este vorba despre sucul de lămâie. Adăugarea acestuia la ceai va ajuta la conservarea antioxidanților din băutura respectivă.

„Un studiu recent a analizat efectul sucului de lămâie asupra yerba mate (un tip de ceai). Cercetătorii au descoperit că adăugarea sucului de lămâie și răcirea ceaiului crește activitatea antioxidantă a acestuia. Participanții la studiu au declarat, de asemenea, că le place mai mult ceaiul preparat în acest fel decât ceaiul obișnuit.

Cercetările anterioare au arătat că adăugarea acidului ascorbic (cunoscut și sub numele de vitamina C, care este unul dintre cei doi acizi din sucul de lămâie) la ceaiul verde și negru ajută, de asemenea, la creșterea conținutului de antioxidanți din frunzele de ceai”, spune specialistul, explicând că adăugarea lămâii la ceai poate face ca antioxidanții precum catechinele să fie mai stabili și mai absorbabili de către organism.

„În esență, lămâia acționează ca un conservant natural pentru antioxidanții din ceai”, explică specialistul.

Cu toate acestea, cercetătorul în nutriție Taylor Wallace spune că catechinele sunt relativ instabile în medii neacide, cum ar fi intestinul subțire.

„Atât vitamina C, cât și sucurile de citrice interacționează cu catechinele, împiedicând descompunerea lor. Adăugarea sucului de lămâie la ceai poate reține în mod semnificativ cantități mari din acești compuși, oferind un pic mai multă vitamina C în dieta dumneavoastră”, a menționat el.

Proprietăți utile ale ceaiului

Majoritatea soiurilor de ceai conțin o cantitate mare de aminoacizi vitali pentru om. Consumul regulat de ceai ajută la normalizarea proceselor metabolice din organism, la reducerea nivelului de colesterol „rău” și la accelerarea procesului de descompunere a grăsimilor.

CITEȘTE ȘI: 5 ceaiuri care accelerează metabolismul și topesc grăsimea

Ceaiul ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism. De asemenea, tonifică, dar, spre deosebire de cafea, face acest lucru ușor și treptat, astfel încât nu există „valuri” de energie sau un ritm cardiac accelerat.

Taninurile și rutina conținute în băutură ajută la restabilirea elasticității pereților vasculari și la întărirea lor – ceaiul este o băutură indispensabilă pentru persoanele cu vase de sânge slabe și ateroscleroză. Filochinolul din compoziția sa ajută la îmbunătățirea coagulării sângelui.

Comentarii:
preload imagepreload image