Brânza este un produs popular care este iubit de mulți. Poate fi consumată direct, precum și folosită pentru a pregăti mâncăruri delicioase. Dar consumul său nu trebuie cu siguranță să fie exagerat.
Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă nu mai mănânci brânză sau, cel puțin, o mănânci mai rar
1. Îmbunătățirea tonusului și a texturii pielii
Dacă o persoană începe să mănânce mai puține produse lactate, în special brânză, acest lucru afectează starea pielii sale. Un studiu arată că laptele provoacă producția de sebum, care contribuie la apariția strălucirii uleioase și a erupțiilor cutanate, scrie publicația Eat This, Not That.
CITEȘTE ȘI: Sfatul expertului: Cele cinci semne care îți spun dacă brânza este din lapte sau este contrafăcută
2. Balonarea va dispărea
„Dacă aveți probleme digestive și suferiți adesea de balonare, eliminarea sau limitarea brânzei și a produselor lactate vă poate ajuta”, spune nutriționistul Trista Best.
3. Reducerea atacurilor de migrene și durerilor de cap
Adevărul este că brânza este un mare declanșator al durerilor de cap. Acest lucru se datorează cantității mari de tiramină din ea.
4. Reducerea nivelului de colesterol din sânge
Brânza este bogată în grăsimi saturate, care pot provoca boli de inimă din cauza capacității lor de a crește nivelul de colesterol „rău” din sânge.
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Tipurile de brânză care NU îți cresc colesterolul
5. Reducerea riscului de cancer
Cazeina este o proteină din lapte care poate fi un „ajutor” în dezvoltarea tumorilor în organism. „S-a demonstrat că aceasta crește rata de creștere a anumitor tipuri de tumori, cum ar fi cancerul de prostată și cancerul de sân. Și cu cât există mai multă brânză în dieta unei persoane, cu atât crește riscul potențial”, spune Dr. Dana Ellis Hanes.
Dacă nu doriți să renunțați complet la produsul preferat, atunci este recomandat să reduceți cantitatea acestuia în alimentație. Potrivit experților, nu ar trebui să mâncați mai mult de 15 grame de brânză pe zi.
Comentarii: