NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă cu colesterolul tău când mănânci slănină cu usturoi

Ce se întâmplă cu colesterolul tău când mănânci slănină cu usturoi. Multora dintre noi le place să mănânce slănină. Adesea, acest produs este combinat cu usturoi. Dar, în același timp, întrebarea rămâne relevantă: este o astfel de combinație acceptabilă? Vă va dăuna sănătății?

Slănină și usturoi – cum afectează colesterolul

În plus față de faptul că aceste două produse sunt perfect combinate în gust, ele ajută la eliminarea mai eficientă a excesului de colesterol din organism. În plus, această combinație are un efect bun asupra activității inimii și a ficatului. Ele au un efect coleretic, potrivit medicului rus Dr. Nadezhda Ryabova.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Cu ce combinăm slănina și caltaboșul pentru a nu ne cădea greu la stomac

Încă din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri foloseau untura ca un fel de medicament: tratau boli legate de ficat, plămâni, articulații și o foloseau și pentru durerile de dinți. Acest produs conține multe oligoelemente utile pentru organism.

Dacă este consumată împreună cu ceapă, care este bogată în substanțe utile, atunci poți elimina mai eficient toxinele din organism și, în același timp, poți întări sistemul imunitar. Dar slănina trebuie consumată fără fanatism: nu mai mult de 50 de grame la un moment dat.

Important: niciun alt aliment nu trebuie consumat cu 4 ore înainte și 4 ore după consumarea slăninei, potrivit expertului. Dacă respectați aceste reguli, atunci slănina vă va aduce beneficii maxime și, în primul rând, va avea un efect benefic asupra sănătății dumneavoastră.

Alte beneficii ale slăninei

Slănina este bogată în grăsimi

Avem nevoie de ele pentru că participă la multe procese din corpul nostru, inclusiv ca material de construcție pentru formarea celulelor, a hormonilor sexuali și formarea unei imunități puternice, participă la metabolismul colesterolului”, explică nutriționistul.

Grăsimile afectează starea pielii. Ea devine mai sănătoasă datorită conținutului optim de grăsimi din alimentație. În plus, untura conține vitamine și minerale esențiale solubile în grăsimi. Expertul sfătuiește să nu vă fie frică de untură și, odată cu venirea vremii reci, când valoarea energetică a alimentelor devine mai mare decât vara, să creșteți proporția de alimente care conțin grăsimi sănătoase și de calitate în dieta dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună slănină: Trucul care o face să aibă un șoric moale și e ușor de mâncat

„Așadar, câteva bucăți de produs pe zi nu vor face rău nimănui”, spune Dr. Ryabova.

„Slănina este bogată în vitaminele A, E, minerale (potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc și altele), precum și în acizi grași polinesaturați omega-6, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, ajută la normalizarea nivelului de colesterol și sunt importanți pentru metabolism, funcționarea normală a creierului.

Aceștia sunt implicați activ în formarea diferitelor componente ale sistemului imunitar. De aceea, este util să consumați acest produs pentru a îmbunătăți imunitatea și a reduce probabilitatea apariției bolilor respiratorii acute”, spune Dr. Ryabova, potrivit actualno.com.

Comentarii: