X

Ce se întâmplă cu inima ta dacă mănânci o linguriță de miere pe zi

Ce se întâmplă cu inima ta dacă mănânci o linguriță de miere pe zi. Consumul de miere aduce nu numai beneficii, ci și daune sănătății. Oamenii de știință americani au stabilit modul în care acest produs apicol afectează sănătatea inimii.

Ce se întâmplă cu inima dacă mănânci 1 lingură de miere pe zi?

Mierea poate preveni atacurile de cord. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Washington. Aceștia au descoperit că prezența cuprului în alimentație poate reduce placa arterială cu 30%, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Mănâncă acest condiment cu miere pe stomacul gol și vezi ce se întâmplă cu organismul tău după 1 săptămână

Acest efect se datorează zahărului natural conținut în miere. Capacitatea sa de a reduce dimensiunea plăcilor a fost demonstrată în experimentele cu șoareci de laborator.

„Cunoscut sub numele de trehaloză, acest zahăr are capacitatea de a preveni atacurile de cord prin activarea unei proteine care determină celulele imunitare să elimine placa lipicioasă din artere”, au spus cercetătorii despre efectul mierii.

Acumularea unor astfel de plăci în arterele umane duce la dezvoltarea aterosclerozei – un proces patologic asociat cu o scădere a elasticității țesutului vascular.

Această boală este un factor major în hipertensiunea arterială, accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord. În timpul experimentelor cu animale care prezentau simptome de ateroscleroză, s-a constatat că placa a fost redusă la șoarecii tratați cu trehaloză. Acest efect nu a fost observat la rozătoarele care nu au primit acest tip de zahăr.

CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă bei apă cu miere în fiecare dimineață pe stomacul gol

Potrivit oamenilor de știință, pe lângă miere, sursa de trehaloză este reprezentată de ciuperci și creveți.

În cazul afecţiunilor hepatice, ficatul are nevoie de un regim hiperglucidic, vitamine şi proteine, iar studiile arată că mierea acţionează la nivelul aparatului digestiv, ajutând la asimilarea alimentelor.

Mierea e utilă şi pentru problemele intestinale cronice precum constipaţia sau ulcerul duodenal. „Mierea e elementul dulce care hrăneşte celula hepatică şi e bine ca aceia care suferă de boli hepatice să înlocuiască zahărul din alimentaţie cu miere”, recomandă specialistul în apicultură Cristina Mateescu.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro