NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă dacă consumi 27 de grame de ceapă verde pe zi

diete24.ro

Ce se întâmplă dacă consumi 27 de grame de ceapă verde pe zi. Ceapa verde nu este o plantă obișnuită, ci un produs alimentar cu multe proprietăți curative datorită compoziției sale unice de: vitamine, oligoelemente, proteine, aminoacizi și fibre, precum și a valorii scăzute a energiei produse.

Concret, 100 g de ceapă verde conțin:

  • carbohidrați – 7,3 g;
  • proteine – 1,8 g;
  • zaharuri – 2,33 g;
  • fibre – 2,6 g;
  • grăsimi – 0,5 g. 2 g;
  • vitamine – de la B1 la B6, C, E, K1;
  • oligoelemente (potasiu – 256 mg; calciu – 72 mg; fosfor – 37 mg; magneziu – 20 mg; sodiu – 16 mg; de asemenea, fier, seleniu, zinc, mangan și cupru);
  • aminoacizi (17 dintre care acidul ascorbic este de 30 mg),
  • precum și apă – 89. 9 g și cenușă – 0,8 g.

Ce se întâmplă dacă consumi 27 de grame de ceapă verde pe zi – Beneficiile pentru sănătate:

1. Mestecându-i frunzele verzi timp de doar 2-3 minute neutralizează (datorită fitoncidelor pe care le conțin) microbii care pătrund în organism prin gură și gât și previne astfel răspândirea infecțiilor virale și bacteriene periculoase, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Sfat din ‘BIBLIA’ vitaminelor: De ce este obligatoriu să consumi ceapă verde şi usturoi primăvara

2. Conținutul său de oligoelement potasiu contribuie la prevenirea deteriorării sistemului cardiovascular.

3. Îmbunătățește digestia prin stimularea apetitului și inițierea eliberării sporite de sucuri digestive, contribuind astfel la o absorbție mai eficientă a substanțelor nutritive.

4. Consumul de suc proaspăt de ceapă verde (1 linguriță de 3-4 ori pe zi, înainte de mese) este un bun remediu pentru constipație și/sau hemoroizi.

5. Este un supliment eficient al dietelor care vizează scăderea permanentă a hipertensiunii arteriale.

6. Consumul său regulat scade cantitatea de colesterol „rău” din sânge, substanță care, acumulându-se pe artere, determină sclerozarea și/sau înfundarea acestora, multiplicând astfel riscul de accidente vasculare cerebrale și/sau infarct.

7. Datorită oligoelementului fier, normalizează valorile proteinei hemoglobinei conținute în globulele roșii, care sunt responsabile de aprovizionarea organismului cu oxigen.

8. Acționează pentru a reduce nivelul ridicat de insulină din sânge (semn al diabetului de tip 2) și ajută astfel la reglarea glicemiei.

9. Sarcina glicemică scăzută (care indică modul în care cantitatea de carbohidrați din alimente afectează comportamentul zahărului din sânge) a acestei legume o face potrivită ca hrană pentru sportivi, precum și pentru persoanele care încearcă să își reducă greutatea corporală.

10. Datorită substanței antioxidante quercetină, consumul său regulat contribuie la legarea și eliminarea corespunzătoare a radicalilor liberi și, astfel, suprimă formarea și creșterea celulelor canceroase din organism.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile incredibile ale consumului de ceapă verde: Cum o păstrezi mai mult timp

Limitarea la minimum a consumului de ceapă verde este necesară în cazul bolilor: hepatită, ciroză, gastrită și/sau ulcer gastric, boli gastrointestinale bacteriene; hipertensiune arterială, alergii și astm bronșic.

Mirosul specific, neplăcut al cepei poate fi suprimat dacă leguma este consumată în combinație cu nuci prăjite, coajă de pâine înmuiată în ulei sau cu o felie de lămâie.

Comentarii: