X

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofii cu pâine: Efectul pe care îl are asupra stomacului

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofii cu pâine: Efectul pe care îl are asupra stomacului. Cartofi cu carne și pâine – aceasta este o combinație standard și preferată de mulți oameni. Dar, potrivit The Health Site, această combinație nu este complet sigură pentru sănătate.

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofii cu pâine

Cartofii fierți sau prăjiți nu pot fi consumați împreună cu produsele de panificație. Utilizarea simultană a acestor două produse este plină de apariția anumitor probleme de sănătate. Ambele produse sunt surse ale unei cantități semnificative de amidon.

CITEȘTE ȘI: Adăugați întotdeauna acest fruct în punga cu cartofi dacă doriți ca aceștia să nu încolțească

Un exces al acestei substanțe poate duce la o creștere gravă a sarcinii asupra tractului gastrointestinal. Consumul frecvent și simultan al mai multor alimente bogate în carbohidrați crește riscul de supraponderalitate.

Publicația adaugă că aroma oricărui fel de mâncare cu cartofi este mai bine dezvăluită dacă felul de mâncare nu include produse de patiserie.

Părțile bune și mai puțin bune ale cartofilor

Potrivit medicului rus Tatyana Neumolotova, cartofii sunt excelenți pentru dieta persoanelor implicate în activități fizice. Medicul spune că acești tuberculi sunt numiți a doua pâine pentru un motiv. Ele sunt nutritive și se umplu rapid, deoarece aproape un sfert din ele constau din carbohidrați. Prin urmare, ei pot fi incluși în dieta persoanelor care cheltuiesc multă energie, recomandă medicul.

„Cartofii sunt bogați în oligoelemente: vitamina C în cantități mari, potasiu și antioxidantul glutation. Acest carbohidrat conține amidon și este o sursă de energie”, spune specialistul.

Cum să mănânci cartofii în mod corect

Cartofii se pot transforma ușor dintr-un produs sănătos într-unul dăunător dacă îi preparați incorect.

„Odată cu expunerea termică prelungită, cartofii decojiți își pierd parțial proprietățile benefice”, avertizează expertul.

Pentru a păstra proprietățile benefice ale cartofilor, cel mai bine este să îi coaceți cu coajă sau să îi fierbeți cu coajă și să îi mâncați cu ea, sugerează expertul. Deoarece cartofii sunt un aliment cu indice glicemic ridicat, medicul mai recomandă combinarea cartofilor cu alte legume bogate în fibre și proteine pentru a reduce „vârfurile de zahăr din sânge”.

CITEȘTE ȘI: Cartofi copți cu usturoi și rozmarin, garnitura simplă și gustoasă care te va încânta

Potrivit Tatianei Neumolotova, cartofii ar trebui să fie excluși din dietă pentru cei care au puțină activitate fizică în viața lor:

„Consumul excesiv de cartofi în absența activității fizice poate afecta negativ organismul, deoarece conține amidon, o polizaharidă care se descompune în glucoză”, spune specialistul.

Medicul mai sfătuiește să nu exagerați cu cartofii dacă aveți diabet, obezitate, gastrită sau aciditate scăzută a stomacului.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro