NUTRITIE SANATATE

Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă mănânci 1 lingură de miere în fiecare seară

Foto: Pinterest.com

Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă mănânci 1 lingură de miere în fiecare seară. Mierea este un produs natural unic care a fost folosit ca aliment de secole. Inclusă în alimentație înainte de a merge la culcare, are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.

De asemenea, are și alte câteva beneficii pentru sănătate, potrivit The Health Site.

Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă mănânci 1 lingură de miere în fiecare seară

Multe studii arată că un consum regulat de miere ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și reduce riscul de boli cardiovasculare. Consumul acestui produs înainte de a merge la culcare are multe beneficii.

De la combaterea stresului și a insomniei până la creșterea energiei și îmbunătățirea funcțiilor organismului. În acest caz, este important să nu exagerați – moderația este cheia pentru a profita la maximum de acest dar al naturii.

CITEȘTE ȘI: Combinația de miere cu propolis ajută la vindecarea rapidă a leziunilor

O lingură de miere înainte de a merge la culcare – ajută la combaterea stresului și a insomniei.

Ritmul modern de viață ne expune adesea la stres, ceea ce poate duce la tulburări de somn. Mierea conține antioxidanți naturali și zaharuri care favorizează producția de serotonină, un hormon responsabil de buna dispoziție și de reglarea somnului.

Consumul de miere înainte de culcare poate ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea calității somnului.

Mierea are proprietăți antibacteriene și antivirale, datorită cărora poate întări sistemul imunitar.

Consumul acesteia înainte de a merge la culcare va ajuta organismul să lupte împotriva microorganismelor dăunătoare și să prevină răcelile. Acest produs apicol conține glucoză și fructoză – carbohidrați rapid digerabili care oferă organismului energie. Consumul de miere pe timp de noapte poate reduce oboseala și crește nivelul de energie al organismului a doua zi.

Mierea conține enzime și antioxidanți care ajută la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea toxinelor din organism.

Consumul ei înainte de culcare poate ajuta la normalizarea funcției intestinale.

Alte beneficii și nocivități ale mierii

Are un efect bun asupra sistemului cardiovascular, îmbunătățește activitatea inimii, face ca vasele de sânge să fie mai elastice, îmbunătățește calitatea sângelui și întărește mușchiul cardiac. În caz de răceală sau infecții virale, favorizează recuperarea rapidă a unei persoane, are un efect excelent asupra sistemului respirator și are un efect antiinflamator.

Cantitatea mare de fier din compoziția sa ajută la prevenirea anemiei. Poate fi consumat și în diabet. Acest produs apicol are acțiune antifungică, antivirală și antibacteriană.

Dacă o persoană este alergică la componentele mierii sau polenului de albine, atunci consumul acesteia poate provoca o reacție alergică, de exemplu, poate duce la șoc anafilactic sau edem pulmonar. Acest produs este considerat o alternativă la zahăr și are un conținut ridicat de calorii (100 g de produs conține 328 kcal).

CITEȘTE ȘI: Cum arată mierea atunci când este stricată

Prin urmare, nu trebuie să se oprească cu consumul de miere, mai ales dacă o persoană suferă de obezitate. În ciuda efectului său antibacterian și a cantității mari de calciu din compoziția sa, mierea poate provoca dezvoltarea cariilor. Prin urmare, după ce o consumați, trebuie să vă clătiți gura.

Pentru un diabetic, mierea este mai bună decât îndulcitorul. Cu toate acestea, trebuie consumată numai după consultarea unui medic și numai în cantități mici, nu mai mult de 2 lingurițe pe zi. Pentru un pacient diabetic, mierea în cantități mari este foarte dăunătoare.

Comentarii: