SANATATE

Ce se va întâmpla cu inima dacă nu vom mai bea alcool

ticataca.ro

Ce se va întâmpla cu inima dacă nu vom mai bea alcool. Beneficiile pot varia de la o persoană la alta, în funcție de cât de mult se schimbă comportamentul lor de bază. Studiile au arătat că și consumul de alcool mai mult de o dată pe lună crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Acest lucru, desigur, nu se aplică persoanelor care beau moderat, ci celor care beau prea mult.

Deși beneficiile pot varia foarte mult de la o persoană la alta, o pauză de o lună de la alcool poate avea un efect pozitiv asupra organismului dumneavoastră.

Cât timp rămâne alcoolul în organism?

Deși ne putem simți „treji” la câteva ore după ce am băut, alcoolul rămâne de fapt în organism mult mai mult timp decât mulți dintre noi ne dăm seama. Deși este nevoie de șase până la douăsprezece ore pentru ca alcoolul să fie metabolizat, acesta poate fi detectat în respirație și salivă timp de 12 până la 24 de ore, în urină timp de până la 14 zile și în păr timp de 90 de zile.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au descoperit: Consumul de alcool a fost asociat cu 6 tipuri de cancer

Ce se întâmplă când nu mai beți după o zi?

Pentru mulți, experimentarea intensă a simptomelor asemănătoare gripei unei mahmureli – greață, dureri de cap, frisoane, transpirație, anxietate, neliniște, stomac deranjat și inflamație – poate fi o motivație puternică pentru a decide să renunțe sau, cel puțin, să reducă consumul.

Așadar, în funcție de cantitatea de alcool pe care o consumați de obicei, prima zi de pauză poate fi un pic dificilă. Dar vestea bună este că primele 12 până la 24 de ore de abstinență este și momentul în care începe vindecarea. Este demn de remarcat faptul că vă veți simți mai hidratat pe măsură ce nivelul de alcool din sânge scade. Aceasta poate fi cea mai importantă parte a renunțării la alcool fără intervenție medicală.

Ce se întâmplă atunci când vă opriți din consumul de alcool

1. Recuperarea leziunilor hepatice

Ciroza hepatică (cicatrizarea severă a ficatului) poate apărea în timp la cei care beau excesiv.

Acest lucru nu se întâmplă într-o singură zi, dar pentru oricine bea în exces, care, din nou, este mai mult de două pahare pe zi pentru bărbați și unul pe zi pentru femei, există modificări grase în ficat, astfel încât, atunci când vă opriți din băut, aceste modificări sunt reversibile și ficatul poate deveni din nou normal.

Deoarece ficatul este un organ tolerant, el a spus că schimbările pozitive pot apărea în câteva săptămâni de la uscare.

Absența alcoolului în ficat îi permite acestuia să se concentreze asupra celorlalte sarcini, cum ar fi descompunerea altor toxine produse de organism, metabolizarea grăsimilor și a hormonilor în exces care trebuie să fie descompuse.

2. Reduce riscul de boli de inimă

Alcoolul este metabolizat de ficat și de o enzimă numită dehidrogenază. Cu toate acestea, atunci când beți în exces, enzima devine saturată și este metabolizată de o enzimă diferită.

Atunci când este metabolizat prin această cale diferită, produce o mulțime de radicali liberi despre care se știe că oxidează colesterolul rău (LDL), iar atunci când LDL este oxidat, se depune pe arterele carotide, formând un blocaj.

Pe de altă parte, dacă beți moderat, alcoolul nu afectează LDL, ci în schimb crește colesterolul bun (HDL).

Consumul a unul sau două pahare de vin o dată sau de două ori pe săptămână are unele beneficii pentru sănătate, în special pentru bărbații de peste 40 de ani; reduce riscul de boli cardiovasculare… pentru femei, puteți obține aceste beneficii în orice moment, nu depinde de vârstă.

3. Facilitează pierderea în greutate

Consumul excesiv de alcool poate duce la creșterea în greutate, ceea ce înseamnă că eliminarea alcoolului poate duce la pierderea în greutate pentru unele persoane.

Deși alcoolul este bogat în calorii, iar vinul, berea și băuturile mixte adaugă zahăr la dietă, Kumar a spus că simpla eliminare a acestuia nu vă poate ajuta întotdeauna să pierdeți în greutate.

Din nou, depinde de consumul de bază de alcool.

În cazul în care consumatorii mai mari de alcool elimină alcoolul pentru o perioadă mai lungă de timp, aceștia pot observa o pierdere în greutate, o compoziție corporală îmbunătățită, mai puțină grăsime abdominală și trigliceride îmbunătățite.

4. Crește puterea creierului

Cel mai bine pentru persoanele sub 21 de ani este să evite întotdeauna alcoolul. Consumul de alcool în rândul adolescenților și studenților este o problemă uriașă. Acesta poate provoca pierderi de memorie și tulburări de dezvoltare a creierului. Pentru studenții de la facultate, a rămâne fără alcool este cel mai bun lucru pe care îl pot face.

Același lucru este valabil și pentru cei care suferă de tulburări legate de consumul de alcool sau au un istoric familial în acest sens.

5. Îmbunătățește somnul

În timp ce mulți oameni cred că consumul de alcool înainte de culcare îi va ajuta să ațipească și să adoarmă, este exact opusul.

Un studiu arată că consumul de cantități mari de alcool înainte de culcare duce la un somn mai prost și de mai slabă calitate mai târziu în noapte.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Persoanele la care alcoolul provoacă, cel mai rapid, ciroză

Pentru cei care suferă de abuz și dependență de alcool, aceste afecțiuni sunt asociate cu perturbarea cronică a somnului, un somn cu unde lente mai slab și mai multe mișcări oculare rapide, potrivit actualno.com.

Eliminarea alcoolului poate avea beneficii pentru cei care beau mai mult decât limita recomandată de două pahare pe zi pentru bărbați și un pahar pe zi pentru femei.

Obțineți cele mai multe beneficii de la alcool atunci când beți cu moderație. Pur și simplu să renunți la alcool și apoi să te întorci la consumul excesiv de alcool este o idee proastă. Dacă beți prea mult, este mai bine să reduceți consumul de alcool.

Există persoane care au învățat să practice un consum de alcool foarte rațional , care contribuie la bunăstarea psihosocială într-un mod care nu dăunează sănătății lor.

În cazul acestor persoane, eliminarea completă a consumului sănătos/moderat/social poate interfera cu dinamica lor socială, cu factorii culturali din jurul alimentației și poate interfera ușor cu rutinele de gestionare a stresului.

Comentarii: