SANATATE

Ce trebuie să faci dacă hemoglobina este mărită

jurnalgiurgiuvean.ro

Ce trebuie să faci dacă hemoglobina este mărită. Un stil de viață incorect duce la faptul că, într-o zi, calitatea sângelui se schimbă simțitor. Sângele îngroșat sau coagulat cauzează probleme de sănătate notabile. Dacă organismul semnalează anumite tulburări cu hemoglobina crescută , ce ar trebui făcut mai întâi?

De ce este atât de importantă o examinare medicală în acest caz?

Hemoglobina crescută: simptome

Dacă indicatorii de hemoglobină la bărbați depășesc 170 g/l, iar la femei – 150 g/l, acest lucru indică o densitate crescută a sângelui. Deoarece este vâscos și nu poate circula complet, hrănește prost organele și înfundă vasele cu cheaguri de sânge.

CITEȘTE ȘI: Proteina C-reactivă: Ce fel de probleme de sănătate poate indica atunci când îți faci analize de sânge

Ca să vă dați seama că în organism au loc astfel de procese, puteți dacă observați:

  • pielea palidă;
  • tulburări de vedere;
  • lipsa poftei de mâncare;
  • somnolență;
  • oboseală rapidă;
  • funcționarea necorespunzătoare a organelor genito-urinare.

Ce trebuie să faci dacă hemoglobina este crescută

Atunci când apar aceste simptome, este bine să nu întârzii o vizită la o unitate medicală, unde specialiștii vor stabili adevărata cauză a tulburărilor și vor alege un program de recuperare adecvat.

Excesul acestei proteine poate fi cauzat de boli grave ale organelor respiratorii, ale inimii și ale vaselor de sânge, de formațiuni maligne, de sarcini grave pentru o perioadă lungă de timp și de obiceiuri proaste. După stabilirea cauzei hemoglobinei ridicate, medicii prescriu un curs care prevede îmbunătățirea stării pacientului din partea organelor afectate și efectuează măsuri pentru a dilua sângele pacientului.

Primul ajutor de urgență într-o situație gravă va consta în prescrierea de medicamente pentru subțierea sângelui și efectuarea eritroforezei – o procedură de eliminare a celulelor sanguine în exces.

Este necesar să arătați o atenție extremă la selectarea produselor, și anume:

  • reduceți cantitatea de carne roșie, fructe și legume roșii, caviar, unt, hrișcă, dulciuri și afumături ca surse de proteine și fier în alimentație;
  • să consumați mai puține grăsimi, ouă și paste făinoase, care cresc colesterolul;
  • să consumați mai multe fructe de mare, carne albă, leguminoase, legume și nuci.

CITEȘTE ȘI: Înțepături la inimă: Ce analize ai nevoie să faci

Multivitaminele cu astfel de valori ale sângelui nu numai că nu vor ajuta pacientul, dar vor înrăutăți starea deplorabilă. Persoanele cu astfel de probleme nu trebuie să uite de activitatea fizică. Este nevoie de ea la fel de mult ca și de activitatea normală a măduvei osoase.

La urma urmei, producția de hemoglobină depinde de aceasta. De exemplu, înotul și plimbările în aer liber sunt suficiente, potrivit actualno.com.

Comentarii: