Ce să faci dacă te doare inima. Durerile din zona inimii pot fi rezultatul multor boli. Pentru a oferi ajutorul potrivit, este important să se cunoască cauzele disconfortului. Măsurile luate în timp util salvează adesea viața umană.
Ce trebuie să faci dacă te doare inima?
Pentru început, nu vă mai faceți griji și încercați să evaluați cu calm natura senzațiilor. În cardiologie, durerea în zona inimii este împărțită condiționat în două grupuri: cardialgia și anginalgia. Alegerea metodei de prim ajutor depinde de categoria din care fac parte senzațiile neplăcute.
CITEȘTE ȘI: Afecțiunea care crește riscul bolilor de inimă și diabet
Cardialgia
Cardialgia este cel mai adesea o consecință a unor boli care nu sunt de origine cardiacă. Printre acestea se numără osteocondroza, bolile neurologice, tulburările de stomac, distonia vegetativ-vasculară, menopauza la femei și altele.
Durerea de cardialgie poate fi dureroasă, înjunghiată, tăioasă. Este resimțită pentru o perioadă lungă de timp. Atacurile sunt adesea însoțite de pierderea forței, transpirație, „piele de găină în ochi”, tensiune arterială scăzută. Senzația se intensifică la inhalare și la schimbarea poziției corpului.
În cazul osteocondrozei, manifestările dureroase sunt atașate de vertebrele cervicale și de zona dintre omoplați.
Ce trebuie să faci acasă dacă inima îți bate cu putere?
Primul pas este de a calma victima. Asigurați ventilația, descheiați gulerul cămășii, îndepărtați cureaua și alte haine restrictive. Administrarea de medicamente puternice poate înrăutăți o stare proastă. A doua acțiune obligatorie este să consultați un medic. Numai un specialist va evalua corect natura durerii și va oferi un ajutor adecvat. Ignorarea durerii de inimă este inacceptabilă.
Durerea anginoasă
Durerile de angină indică patologii grave ale sistemului cardiovascular. Ele au un caracter apăsător, compresiv, sunt adesea resimțite sub formă de arsură.
Ce trebuie făcut dacă inima bate astfel? Răspunsul este fără echivoc: chemați urgent o ambulanță. Înainte ca aceasta să ajungă, trebuie să nu vă mai mișcați, trebuie să stați jos sau să vă întindeți.
În departamentul de urgență există un serviciu gratuit: consultarea cu un medic prin telefon. Medicul vă va recomanda ce puteți face acasă dacă aveți un atac de cord. Asigurați-vă că profitați de sfaturi înainte de sosirea ambulanței. Uneori, acțiunile întreprinse la timp de cei dragi salvează o viață.
Durerea toracică ascuțită este adesea confundată cu un atac de cord. Nevralgia, un sindrom nu mai puțin amenințător pentru sănătate, are simptome similare. Atunci când apare un disconfort în partea stângă a pieptului, pacienții se adresează adesea unui terapeut sau cardiolog, suspectând angina pectorală.
Dar în cazul cardiopatiei ischemice, durerea este de obicei localizată în spatele sternului, arzătoare și insuportabilă, iradiind fie în braț, fie în maxilarul inferior. În nevralgia intercostală, durerea este localizată doar într-o jumătate a pieptului, dar nu și în centru.
De regulă, apare după efort fizic, se modifică în timpul inspirației sau expirației profunde, se intensifică dacă atingeți coastele.
CITEȘTE ȘI: Leguma care reduce inflamațiile din organism și are grijă de inima ta
În nevralgia intercostală, durerea este localizată doar într-o jumătate a pieptului, dar nu și în centru. De regulă, apare după efort fizic, se modifică în timpul inspirației sau expirației profunde, se intensifică dacă atingeți coastele.
Nevralgia intercostală apare adesea ca o complicație a infecției herpetice și apoi trece într-o etapă cronică. În acest caz, se dezvoltă neuropatia – o natură complet diferită a sindroamelor de durere și un tratament corespunzător diferit, potrivit actualno.com.
Comentarii: