LIFESTYLE

Ce trebuie să faci pentru a nu cădea de oboseală în ziua de Crăciun din cauza pregătirilor

pickthebrain.com

Ce trebuie să faci pentru a nu cădea de oboseală în ziua de Crăciun din cauza pregătirilor. Mai este puțin și sărbătorile de iarnă, Crăciunul mult așteptat de toți, ne bate la ușă. Scenariul este binecunoscut de mulți dintre noi: alergăm pe ultima sută de metri după cadouri, pregătim rețete care ne ia mult timp, dăm fuga la magazin după ingrediente care ne lipsesc, curățenia este făcută în ultimele zile.

Pe scurt, venirea Crăciunului în loc să fie o bucurie și să îl așteptăm relaxați devine mai degrabă un stres și un motiv de oboseală accentuată.

Ce trebuie să faci pentru a nu cădea de oboseală în ziua de Crăciun

Fă ordine, elimină obiectele inutile

Fă curat în dulapul din bucătărie, îndepărtează obiectele inutile și alimentele expirate. Depozitează în spații speciale oalele, cratițele. Ordinea făcută acum îți va fi de folos la momentul potrivit. Stabilește de pe acum dacă ai nevoie de spații de depozitare suplimentare în bucătărie și achiziționează-le din timp. Verifică dulapul din hol, fă ordine printre lucrurile de care crezi că ai nevoie și lasă spațiu și umerașe goale pentru hainele oaspeților.

CITEȘTE ȘI: Sarmale: Preparatul nelipsit de pe masa de Crăciun – Ingredientul secret care le dă gustul deosebit de delicios

Verifică decorațiunile și decorează de pe acum anumite locuri din casă

Despachetează globurile, beteala, luminițele, vezi dacă este ceva spart sau dacă nu cumva luminițele s-au ars. Achiziționează din timp ceea ce ai nevoie pentru a evita surprizele neplăcute atunci când împodobești bradul.

Tot acum, verifică decorațiunile pe care le vei folosi și intră în spiritul sărbătorilor. Decorează camera cu ghirlande luminoase, folosește perne cu tematică de Crăciun. În bucătărie adaugă decorațiuni pentru sărbători în zona de luat masa, folosește șervețele și prosoape cu tematică de Crăciun. Nu uita de candele și lumânări parfumate. Dacă nu ai apucat să-ți cumperi deja decorațiunile este momentul să începi să o faci.

Plănuiește o parte din meniul de Crăciun

Fă-ți o listă cu preparatele pe care te-ai gândit să le oferi invitaților la masa de Crăciun. Asigură-te că achiziționezi din timp ingredientele de care ai nevoie.

Aprovizionează cămara

Anumite ingrediente le poți achiziționa din timp – varza pentru sarmale, orezul, condimentele, legumele congelate. Cumpără de pe acum alimentele care au un termen de garanție îndelungat.

Prepară o parte din alimente

Pregătirea mai multor preparate în caserole, pe care le poți congela și apoi decongela rapid în perioada în care vei fi mai ocupată te vor salva, vei face astfel economie de timp. Anumite preparate, gen supa de pui, o poți prepara din timp și apoi congela. În momentul în care prepari legume la cuptor, friptură ori ciorbă o poți decongela și folosi în loc de apă, va da un gust mai bun.

Planifică calendarul cu activități, lista de cadouri și fă inventarul lucrurilor

Sărbătorile pot fi o perioadă minunată a anului, dar în același timp creează și multă agitație. Planifică activitățile care crezi că le vei avea de sărbători și verifică electrocasnicele să fie funcționale. Totodată, stabilește de ce electrocasnice vei avea nevoie pentru prepararea anumitor alimente-blender, mixer, robot de bucătărie- și dacă lipsește ceva acum este momentul să le achiziționezi.

Fă-ți o listă cu cadouri pentru cei dragi și pentru că acum ai mai mult timp începe să le achiziționezi. Dacă nu ai idee ce ai putea să le oferi poți arunca o privire aici și să vezi ce crezi că s-ar potrivi.

Stabilește locul pentru bradul de Crăciun

Un brad frumos ocupă mult spațiu. Fă din timp modificările necesare pentru a face loc bradului.

Pregătește-te pentru oaspeți

Investește în câteva seturi de prosoape potrivite pentru a adăuga o notă de lux unei băi simple, achiziționează câteva halate de baie confortabile pentru oaspeții tăi și pune deoparte lenjeria de pat, pătura și pernele pe care le vei folosi în camera de oaspeți, de sărbători.

Fă curățenie generală

Nu lăsa pe ultima sută de metri curățenia. Spală perdelele și draperiile, curăță tapiseria canapelelor, spală gresia, faianța, curăță zonele cu mai puțin trafic și lasă pentru perioada de dinainte de sărbători curățenia în zonele cu trafic intens.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să ai în casă floarea Crăciuniță: Efectele benefice pe care le are asupra organismului

Decorează exteriorul

Fără doar și poate în perioada sărbătorilor vei avea invitați care se vor bucura dacă vor simți atmosfera de sărbătoare încă dinainte de a-ți călca pragul. Decorează ușa de la intrare cu o coroană împletită de brad, pe care o poți face chiar tu cu câteva crengi de brad cumpărate de la piață, iar în final adaugi mici decorațiuni care vor avea efectul scontat.

Comentarii: