NUTRITIE SANATATE

Cea mai benefică carne roșie pentru cei mai în vârstă: Ajută la scăderea colesterolului

sfatulparintilor.ro

Cea mai benefică carne roșie pentru cei mai în vârstă: Ajută la scăderea colesterolului. Studii recente arată că nu toate tipurile de carne roșie sunt dăunătoare pentru persoanele în vârstă, informează The Health Site. Oamenii de știință de la Yale School of Medicine au confirmat că consumul de carne roșie este benefic pentru persoanele de peste 50 de ani.

Carnea de vită, în special cea provenită de la vaci crescute în aer liber, iepurele și mielul sunt bogate în vitamine și minerale necesare persoanelor în vârstă. Prin urmare, nutriționiștii ar trebui să facă ajustări la recomandările lor dietetice pentru persoanele în vârstă, informează oamenii de știință care au realizat studiul.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoaștem cât de bine este făcută carnea roșie?

Cea mai benefică carne roșie pentru vârstnici

Carnea de vită ajută la scăderea colesterolului rău. Este una dintre cele mai populare cărnuri din lume, cunoscută pentru nivelul său ridicat de aminoacizi, care sunt esențiali pentru menținerea sănătății. Este bogată în zinc, fier, precum și în vitaminele B, E, H și PP. Această carne nu crește nivelul colesterolului, iar în unele cazuri chiar ajută la reducerea colesterolului „rău”.

Consumul de carne de vită fiartă sau înăbușită normalizează nivelul colesterolului din sânge, întărește vasele de sânge și are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului cardiovascular.

Carnea de miel

Mielul iese în evidență printre celelalte tipuri de carne datorită conținutului scăzut de colesterol. Deși conține grăsimi, cantitatea acestora este mult mai mică decât cea a cărnii de porc și este mai ușor absorbită de organism.

Nutriționiștii recomandă ca mielul să fie prezent în dieta persoanelor în vârstă, deoarece ajută la normalizarea nivelului de colesterol datorită conținutului de lecitină. De asemenea, este bogat în vitamine și minerale. Însă oamenii de știință spun că există o atenționare – persoanele cu probleme stomacale ar trebui să o consume cu moderație.

Carne de iepure

Carnea de iepure este cea mai dietetică carne din toate cele enumerate. Este absorbită de organism în proporție de 90%. Carnea de iepure este hipoalergenică, deci poate fi recomandată chiar și copiilor mici. Are un conținut ridicat de proteine – 21%. Se distinge printr-o cantitate minimă de colesterol, conține acizi polinesaturați omega-3, precum și multe minerale, inclusiv fier și fosfor, precum și vitaminele B și PP.

CITEȘTE ȘI: Care este carnea recomandată pentru un steak de vită ca la carte

Carnea roșie menține masa musculară, normalizează metabolismul și reduce apetitul. Beneficiile cărnii roșii sunt după cum urmează:

  • fierul heme conținut în carnea roșie reduce riscul de anemie feriprivă;
  • normalizează funcționarea sistemului nervos;
  • îmbunătățește capacitățile cognitive;
  • neutralizează sărurile și enzimele din tractul gastrointestinal;
  • crește hemoglobina;

Beneficiul cărnii este și în întărirea oaselor. Riscul de fracturi de șold la persoanele în vârstă este redus cu 69% odată cu consumul de carne. Carnea roșie este o parte importantă a dietei umane, iar beneficiile sale sunt incontestabile. Vitaminele conținute în carnea roșie sunt: PP, B1, B2, B5, B9, B12, potasiu, sodiu, fosfor, fier.

Comentarii: