Lintea este o importată sursă de vitamine și minerale cu efecte benefice asupra sănătății. Cu un conținut nutritiv bogat și un aport caloric scăzut, lintea poate reprezenta o alegere bună pentru menținerea sănătății și limitarea aportului alimentar.
Boabele de linte sunt o importantă sursă de minerale, precum fierul, magneziul sau zincul. În plus, asigură oranismului și doze importante de antioxidanți ca vitamina A sau vitamina C, care ajută la distrugerea radicalilor liberi, reducând stresul oxidativ celular, dar și complexul de vitamine B.
Cea mai bună alegere pentru menținerea sănătății- supa de linte
Ingrediente:
- 400 g linte
- 1 ceapă
- ¼ țelină
- 1 morcov
- 1 pătrunjel rădăcină
- Sare, piper, boia
- Chilli
- Pătrunjel verde
- 50 g unt
- 2 linguri smântână lichidă
- Crutoane
Cea mai bună alegere pentru menținerea sănătății- supa de linte
Mod de preparare:
Se fierbe lintea în apă cu sare și 1 lingură de oțet, la foc mic, în oala acoperită cu capac. Se lasă la fiert până dă 2-3 clocote.
Se adaugă apoi legumele: ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina, tocate mărunt.
Se asezonează cu sare, piper, boia și opțional, praf de chilli, pentru cei care preferă gustul picant.
După aproximativ jumătate de oră de fiert la foc mic, folosim blenderul vertical pentru a mărunți supa, astfel încât să obținem o supă cremoasă.
CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci când e frig afară: Alimentele care îți pot regla sau menține temperatura corpului
Adăugăm 50 g unt și 2 linguri smântână lichidă și blenduim din nou.
Servim supa alături de crutoane de pâine.
Comentarii: