Cea mai bună brânză pentru inimă: Reduce riscul bolilor cardiovasculare. Consumul unui anumit tip de brânză este bun pentru inimă și contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Acesta este un grup de boli care afectează inima și vasele de sânge. Printre acestea se numără bolile coronariene, cerebrovasculare și reumatice, bolile cardiace congenitale, tromboza și embolia pulmonară.
Principalii factori de risc pentru apariția lor sunt lipsa de activitate fizică, fumatul, abuzul de alcool și alimentația nesănătoasă. Tensiunea arterială ridicată, glicemia ridicată, nivelul ridicat al lipidelor din sânge, supraponderabilitatea și obezitatea pot semnala prezența bolilor cardiovasculare.
CITEȘTE ȘI: Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici
Cea mai bună brânză pentru inimă
Potrivit oamenilor de știință de la Harvard School of Public Health, cea mai bună dietă pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este o dietă bogată în fructe și legume, cereale integrale, nuci, pește, carne de pasăre și uleiuri vegetale.
Aceștia recomandă, de asemenea, reducerea cărnii roșii și procesate, a carbohidraților rafinați, a alimentelor și băuturilor cu adaos de zahăr, alcool, sodiu și grăsimi trans.
Cu toate acestea, o concepție greșită frecventă este aceea că persoanele care suferă sau sunt expuse riscului de boli cardiovasculare ar trebui să evite cu totul alimentele grase. Persoanele cu boli de inimă nu ar trebui să elimine brânza din dieta lor, ci pur și simplu să consume brânzeturi bogate în grăsimi cu moderație.
Cea mai bună brânză – Brânza albastră
Brânza albastră, în special, are o serie de beneficii pentru sănătate legate de vitaminele și mineralele pe care le conține. Culturile bacteriene pe care le conține pot fi foarte utile pentru persoanele cu probleme cardiace.
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Tipurile de brânză care NU îți cresc colesterolul
Oamenii de știință adaugă că brânza Roquefort este cea mai sănătoasă brânză pentru inimă.
„Acest lucru se datorează prezenței metaboliților secundari produși de bacteria Penicillium roqueforti și de alte ciuperci”, explică experții.
Aceste bacterii au capacitatea de a inhiba biosinteza colesterolului și creșterea bacteriilor. „Ele pot fi un mecanism cheie în prevenirea bolilor cardiovasculare”, au concluzionat cercetătorii.
Comentarii: