NUTRITIE

Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

Fiecare sarbatoare este un prilej de a gati cele mai delicioase preparate, pentru ca mai apoi sa le impartim cu toti cei dragi. Pentru ca nu mai este mult pana la Paste, iata cea mai buna reteta de PASCĂ, preparatul traditional fara de care masa de Paste nu ar mai fi la fel.

Desi la origine, pasca era pregatita din aluat nedospit si fara umplutura, in zilele noastre aceasta se pregateste fie din aluat de cozonac, fie chiar fara aluat (caz in care seamna mai mult cu un cheseecake), la care se adauga branza si stafide. Cu toate acestea, creativitatea celor pasionati de gastronomie nu s-a oprit aici: in prezent exista o varietate de tipuri de pasca, care mai de care mai delicioase si aspectuoase.

Astazi va prezint o reteta extrem de usor de facut, care, in plus, datorita ingredientelor folosite, este si extrem de sanatoasa. Pasca cu mascarpone si ricotta este varianta mea preferata, pe care, recunosc, nu o fac doar de Paste. Asa cum spuneam mai sus, ricotta nu incarca deloc pasca si de aceea putem spune ca pasca cu ricotta nu are o consistenta foarte grea si e chiar recomandata printre atat de multe preparate pe care le avem pe masa festiva.

CUM poți să faci ouă de Paște fără coloranți artificiali

Direct de pe PODIUM/ Ouă de Paște vopsite prin metoda Tie Dye

NU găsești ouă ALBE pentru Paște? Iată câteva idei spectaculoase

Pasca cu ricotta nu are foarte multe secrete, dar in final preparatul va fi pur si simplu delicios. Despre cum arata… se vede…va garantez ca si gustul este senzational!

Ingrediente: 

Pentru umplutura:

55 de grame de stafide

80 ml de vin rosu (reteta fiind italiana, ar fi de preferat un vin italienesc)

250 grame mascarpone

1.2 kilograme ricotta (ATENTIE! Unele marci seamna la gust mai mult cu urda. Pentru ca reteta este italiana si nu va doriti ca pasca sa fie inecacioasa si sa aiba gust de urda, va sfatuiesc sa luati o ricotta de buna calitate)

150 grame de zahar

3 oua

un baton de vanilie

2 linguri de de faina

coaja de la o lamaie si de la o portocala

Pentru aluat:

300 grame de faina

100 grame zahar

150 grame unt

1 ou

Mod de preparare: 

Puneti stafidele intr-un bol si turnati peste ele vinul; lasati-le sa se hidrateze cel putin 2 ore sau chiar mai mult.  Apoi, scurgeti foarte bine stafidele si pastrati o lingura, chiar doua de vin.

Prepararea aluatului: puneti faina si zaharul intr-un bol de mixer si amestecati-le pentru a se omogeniza. Adaugati apoi si untul si amestecati pana cand compozitia capata o textura nisipoasa. Adaugati ouale si continuati sa amestecati pana cand se incorporeaza bine si se formeaza aluatul. Puneti aluatul in frigider si lasati-l 2 ore.

DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Apoi, din 2/3 din aluat intindeti o foaie rotunda  de 3 mm grosime si aseazati-o intr-o forma de copt rotunda cu diametrul de 22 cm. Din restul de aluat, intindeti o alta foaie de aceeasi grosime si taiati fasii pe care urmeaza sa le puneti pe peretii laterali ai tavii de copt. Presati bine marginile pentru a se lipi cu aluatul pus la baza. Puneti tava in frigider pentru 30 de minute.

Prepararea compozitiei: Amestecati crema mascarpone si ricotta cu mixerul pana cand devine o pasta fina, apoi adaugati zaharul, dupa ce l-ati amestecat cu cele 2 linguri de faina, ouale, unul cate unul; continuati sa amestecati foarte bine. Adaugati vanilia, coaja rasa de lamaie si  cea de portocala, puneti stafidele si lingura de vin pe care ati pastrat-o la inceput. (In cazul in care ricotta folosita a fost mai consistenta, puteti pune si a doua lingura de vin). Puneti compozitia in tava si lasati tava la copt pentru 1 ora, la 160 de grade Celsius.

Cand este gata, lasati pasca sa se raceasca complet IN cuptor. Apoi puneti-o la frigider cel putin 4 ore inainte de a o servi.

Foto: mooza.ro

Sa aveti pofta! 

Comentarii:
preload imagepreload image