Cea mai bună plantă pentru imunitate și colesterol: Consum-o sub formă de ceai în fiecare zi. Această plantă este bogată în vitamina C, care ajută la întărirea imunității. Măceșele, bogate în vitamine și minerale, ajută la prevenirea răcelilor și la scăderea colesterolului, informează Dr. Natalia Balan.
Proprietăți utile ale măceșelor
Potrivit expertului, fructele acestei plante conțin nu numai o cantitate record de vitamina C. Măceșele conțin vitaminele K și E. Acestea sunt importante pentru sinteza hemoglobinei, coagularea sângelui și, de asemenea, pot încetini procesul de îmbătrânire. Calciul, potasiul, fierul, magneziul și alte minerale găsite în plantă întăresc sistemul imunitar și reglează nivelul colesterolului din sânge.
CITEȘTE ȘI: De ce trebuie să consumi măceșe, mai ales proaspete: Cum întăresc imunitatea și reduc colesterolul
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, măceșul are un efect supresor asupra bacteriilor și virusurilor patogene. Consumul de ceai de măceșe are un efect antiinflamator, ajută la ameliorarea durerii și la suprimarea febrei. Această băutură ajută la subțierea mucusului, vindecă tusea, nasul care curge și ameliorează durerile articulare.
Măceșele sunt bune pentru tratarea hipertensiunii
Acestea au un efect diuretic și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Pacienții cu hipertensiune arterială sunt adesea sfătuiți să bea infuzii sau decocturi pe bază de măceșe. În plus față de efectul hipotensiv, acest produs ajută la întărirea vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației sângelui.
Măceșul ajută la îmbunătățirea procesului de hematopoieză
Fructele acestei plante sunt prescrise pentru anemie. Utilizarea regulată a produselor pe bază de măceșe ajută la restabilirea compoziției sângelui și reduce semnificativ riscul de apariție a unor afecțiuni patologice grave.
Măceșul are proprietăți diuretice și de vindecare a rănilor, notează specialistul. De asemenea, ajută la întărirea oaselor și normalizează activitatea tractului gastrointestinal, adaugă Dr. Balan.
Infuzie de măceșe
Pentru a prepara o infuzie din fructele plantei, aveți nevoie de 200-300 de grame din acestea, un termos, apă fiartă fierbinte – 1 litru. Fructele trebuie spălate și îndepărtate deșeurile în exces. Puneți fructele într-un termos și turnați apă fiartă peste ele. Acoperiți termosul strâns cu un capac și lăsați-l acolo timp de cel puțin 2 ore. Apoi se strecoară. Această infuzie este bună pentru eliminarea umflăturilor, scăderea tensiunii arteriale și tratarea răcelilor și tusei. Această infuzie este băută pentru întărirea generală a organismului, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care îngroașă sângele și deranjează stomacul: Mulți sunt cei care îl beau
Decoct de măceșe
Un alt remediu popular este decoctul de măceșe. Acesta se prepară din aceleași ingrediente. Se pun fructele spălate într-un recipient rezistent la foc și se toarnă 1 litru de apă. Porniți pe foc mic și aduceți la fierbere. Imediat ce zeama fierbe, focul trebuie oprit. Lichidul trebuie să stea timp de 40 de minute. Puteți bea apoi licoarea în înghițituri mici pe parcursul zilei. Infuzia este considerată mai sănătoasă decât decoctul.
Comentarii: