NUTRITIE

Cea mai bună rețetă de CHIFTELUȚE din zucchini și curcan/ LOW-CARB

Cu un conținut redus de calorii, având multă apă în compoziție, ceea ce contribuie la obținerea rapidă a senzației de sațietate, plin de substanțe nutritive, inclusiv potasiu și vitamina A, zucchini este una dintre legumele recomandate în toate dietele, indiferent că vorbim de diete pentru pierderea kilogramelor în plus sau de o alimentație sănătoasă.

După ce am văzut cum putem prepara fără prea multe proteine această legumă delicioasă și benefică organismului nostru, astăzi o să vă prezint o rețetă ce are în compoziție atât zucchini cât și carne de curcan.

Se prepară rapid, iar în ceea ce privește gradul de dificultate, rețeta poate fi ”excutată” cu succes chiar și de un începător într-ale bucătăriei.

CITEȘTE ȘI: Iată cum poți mânca PIZZA Chiar dacă ești la DIETĂ: MINI PIZZA cu zucchini

Ingrediente: 

300 g piept de curcan tocat
1 zucchini mare, răzuit (aprox. 200 g)
3 cepe verzi, tăiate în felii subțiri
1  ou
2 linguri de mentă tocată
2 linguri de coriandru tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță de chimen măcinat
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță ardei iute
aprox. 6 1/2 lingurite ulei de floarea soarelui

Pentru sosul cu smântână și sumac:
100g smântână
150g iaurt grecesc
1 linguriță coajă de lămâie rasă
1 lingură suc de lămâie proaspat stors
1 cățel de usturoi mic, zdrobit
1 1/2 lingură ulei de măsline
1 lingură sumac
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Antidoturi naturale pentru dezechilibrele hormonale

DIETA SECRETĂ cu ajutorul căreia Gabriela Firea a slăbit 20 kg în 3 luni

Mod de preparare: 

Mai întâi se prepară sosul, practic un sos grecesc dar cu sumac adăugat. Adăugați toate ingredientele într-un bol mic și amestecați bine până la omogenizarea pefectă.

Încălziți cuptorul la 220C. Într-un castron mare, combinați toate ingredientele pentru chifteluțele cu excepția uleiului de floarea-soarelui. Amestecați cu mâinile. Folosind o linguriță, formați aproximativ 22 de chiftele.

Puneți o tigaie pe foc, adăugați ulei de floarea soarelui astfel încât nivelul să fie de un deget, un deget și jumătate. Încălziți la foc mediu, apoi așezați chiftelele în loturi, având grijă să le întoarceți pe toate laturile. Gătiți fiecare lot timp de aproximativ 4 minute, până capătă o culoare aurie. Adăugați ulei în tigaiedacă este necesar.

Stai mult la CALCULATOR? Iată ce posturi trebuie să eviți!

După Brexit, o nouă polemică zguduie societatea. VEZI de ce la a pornit totul!

La final, transferați cu grijă chiftelutele într-o tavă, tapetată cu foaie de copt și băgați-o  în cuptor timp de 5 până la 7 minute. Se serveste cald sau la temperatura camerei, cu sosul adăugat peste sau lateral.

Dacă doriți să faceți rețeta complet dietetică, nu prăjiți chilteluțele în ulei, ci băgați-le direct la cuptor, fie direct pe foaia de copt, fie în forme de brioșe.

 

Să aveți poftă! 

Foto: Pinterest.com

Comentarii: